Güneydoğu Anadolu Bölgesinde mart ve nisan ayında yağan ve halen aralıklarla etkisini gösteren yağmur dertli olan çiftçiye moral olmaya yetmedi.

Artan mazot ve gübre fiyatlarından yakınan çiftçiler, devletin çiftçiye verdiği desteğin artırılması çağrısında bulundular.

MAZOT VE GÜBRE DESTEĞİ İSTİYORUZ

Vali Canalp, Kuzeydoğu Çevre Yolu’nda İncelemelerde Bulundu
Vali Canalp, Kuzeydoğu Çevre Yolu’nda İncelemelerde Bulundu
İçeriği Görüntüle

Yağan yağmurun çiftçiler için sevindirici olduğunu belirten Şeyhmus Doğru, kendilerine mazot ve gübre desteği verilmesi gerektiğinin altını çizdi. Doğru, 'Bu yağmur bizim için iyidir ama yalnız şu anda gübre ve mazot fiyatları çok pahalıdır. Gübre bir lira 50 kuruş, mazot ise 4 lira 50 kuruştur. Biz burada buğday, arpa ve her şeyi ekiyoruz ama bizi kurtarmıyor. Bu nedenle çeltiğe yöneldik. Çünkü çeltiğe gübre ve mazot gitmiyor. Çiftçilere mazot ve gübre için destek verilse çok iyi olur. Bu şekilde bizi kurtarmıyor.' dedi.

DİCLE EDAŞ ÇİFTÇİYİ MAĞDUR EDİYOR

Çiftçinin, mevcut giderler nedeniyle fazla kazancının olmadığını dile getiren Haşim Ekinci de Dicle EDAŞ'ın tarım destek paralarına bloke koymasından yakındı.

Borçlarının olmamasına rağmen Dicle EDAŞ'ın destek paralarına bloke koyduğunu ifade eden Ekinci, 'Şu anda Dicle EDAŞ bizim tarlamıza verilen desteğe bloke koymuş. Borcumuz olmamasına rağmen bloke koymuş. Bundan dolayı destekleme paramızı alamıyoruz. Geçenlerde Dicle EDAŞ'tan ekip geldi, tarlamızı kontrol edip fotoğrafını çektiler. Bunu bizim borcumuzdan dolayı yapmışlar ama bizim borcumuz yok. Onlar da kaldıracaklarını söylediler. Kimin borcunun olduğu bellidir, niye bütün çiftçileri mağdur ediyorlar? Zaten çiftçi zor durumda.' ifadelerini kullandı.

Gübre ve mazot fiyatlarının yüksek olduğuna vurgu yapan Ekinci, devletin çiftçiye verdiği desteğin artırılması gerektiğini sözlerine ekledi.

Ramazan Doğru ise gübre, zirai ilaç ve mazot alamadıklarını söyleyerek, gübre, mazot ve ilaç fiyatlarının düşürülmesi çağrısında bulundu. İlkha

Muhabir: Editör