Toplantı, Batman Üniversitesi Sosyal Bilimler, Teknik Bilimler ve Sason Meslek Yüksekokulları ile eşleştirilen Batman Ticaret ve Sanayi Odası ve Batman Ticaret Borsası paydaşlarını bir araya getirdi.
Rektör Prof. Dr. İdris Demir başkanlığında gerçekleşen zirveye, BATSO Başkanı Abdulkadir Demir ve BATBO Genel Sekreteri İsa Taş'ın yanı sıra, üniversitenin ilgili rektör yardımcısı ve meslek yüksekokulu müdürleri katılım sağladı.
Toplantının temel amacı, mesleki eğitimin kalitesini artırmak ve reel sektörün ihtiyaç duyduğu nitelikli iş gücünü yetiştirmekti.
Görüşmede, Meslek Yüksekokulu-Oda-Borsa üçgeninde yürütülecek ortak çalışmalar detaylıca ele alındı. Başlıklar arasında; mesleki eğitim ile reel sektörün entegrasyonu, staj ve uygulama alanlarının geliştirilmesi, öğrencilere burs desteği sağlanması, uygulamalı eğitim imkânlarının artırılması ve kariyer günleri düzenlenmesi gibi kritik konular yer aldı. Yapılacak çalışmaların takvime bağlanarak verimliliğin artırılması hususunda görüş birliğine varıldı.
Rektör Prof. Dr. İdris Demir, toplantı sonunda yaptığı açıklamada şunları kaydetti: “Bu protokolle üniversite-sanayi iş birliğini sistematik ve verimli bir hale getirmeyi amaçlıyoruz. Öğrencilerimiz, henüz okuldayken sahadaki deneyimlerle istihdama hazır hâle geleceklerdir.”


