Batman’ın en yoğun trafik yüküne sahip noktalarından biri olan Turgut Özal Bulvarı üzerinde, yaya ve sürücü güvenliğini artırmaya yönelik yeni bir çalışma gerçekleştirildi. Batman Belediyesi ekipleri, Valilik binası karşısında bulunan kavşakta yayaların kavşağın orta kısmını kontrolsüz şekilde kullanmalarını engellemek amacıyla yol zeminine sarı renkli uyarı çizgileri uyguladı.

Yapılan bu çalışma ile hem olası yaya kazalarının önüne geçilmesi hem de kavşak içindeki araç trafiğinin daha düzenli ve güvenli bir akışa kavuşması hedefleniyor. Valilik karşısında hayata geçirilen bu uygulamanın, ilerleyen süreçte şehir genelindeki diğer yoğun kavşaklarda da yaygınlaştırılacağı belirtildi.

Yetkililer, yayaların kendi can güvenlikleri için kavşak ortasındaki çizgili alanlar yerine belirlenen yaya geçiş noktalarını kullanmaları, sürücülerin ise kavşak yaklaşımlarında daha dikkatli seyretmeleri konusunda uyarıda bulundu.





