Şırnak'ın Merkez ilçesinde, 7 Temmuz 2026 Salı günü bakım, onarım ve OSOS çalışmaları nedeniyle farklı saatlerde planlı elektrik kesintileri uygulanacak.
Dağıtım şirketinden yapılan açıklamaya göre, alçak gerilim hat bakımından direk tipi trafo bakımına, OSOS çalışmaları ve arıza önleyici faaliyetlere kadar çeşitli çalışmalar nedeniyle birçok mahalle ve köy elektrik kesintisinden etkilenecek.
Belkıs Köyü'nde gün boyu bakım çalışması
Merkez ilçeye bağlı Belkıs Köyü'nde 3. seviye bakım çalışmaları kapsamında alçak gerilim (AG) hat bakım çalışması yapılacak. Bu nedenle bölgede 08.30 ile 17.30 saatleri arasında elektrik kesintisi uygulanacak.
Dört bölgede OSOS çalışması
OSOS birimi tarafından gerçekleştirilecek çalışmalar kapsamında Koçbeyi, Yeni (Kasrik), Bahçelievler (Kasrik) ve Boğaz bölgelerinde 09.00-13.00 saatleri arasında elektrik kesintisi yaşanacak. Çalışmalar, Köşklü Kök-Oymak Duru çıkışında yürütülecek.
Bahçelievler ve Şehrinuh'ta trafo bakımı
Merkezde bulunan Bahçelievler ve Şehrinuh mahallelerinde 73TR-01609 kodlu direk tipi trafo postasında birinci ve ikinci seviye bakım çalışmaları gerçekleştirilecek. Bu kapsamda elektrikler 09.00 ile 13.00 saatleri arasında kesilecek.
Nasırhan ve Güneyce'de 9 saatlik kesinti
Arıza ve tehlike önleyici faaliyetler kapsamında Kumçatı Nasırhan Kökü'nden Güneyce çıkışında yapılacak çalışmalar nedeniyle Nasırhan ve Güneyce bölgelerinde 09.00-18.00 saatleri arasında planlı elektrik kesintisi uygulanacak.
Bahçelievler'de ikinci kesinti
Ayrıca Bahçelievler Mahallesi'nde, 73TR-01729 kodlu direk tipi trafo postasında yapılacak bakım çalışmaları nedeniyle 13.00-21.00 saatleri arasında ikinci bir planlı elektrik kesintisi gerçekleştirilecek.




