Peygamber Sevdalıları Platformuna üye derneklerden Köy Mezra ve Beldelerle Dayanışma Derneği (Köy-Der) organizasyonunda, Batman'a bağlı köy ve beldelerde düzenlenen Kutlu Doğum programları sürüyor.
Köy-Der tarafından Batman'ın Gercüş ilçesine bağlı Sapanlı (Babnirê) köyünde 'Hak ve Adalet Rehberi Hz. Muhammed (sav)' temasıyla ilk kes gerçekleştirilen Kutlu Doğum etkinliği köylülerin yoğun katılımıyla yapıldı. Etkinlik girişinde katılan katılımcılara gül suyu ve şeker ikram edildi.
Etkinliğe, Sapanlı köy Muhtarı Kahraman Kaplan, HÜDA PAR Kayapınar Belde Başkanı Samir Özhan, HÜDA PAR Gercüş ilçe Başkan Yardımcıları Selman Irmank ile Şehmus Kızmaz, köyün ileri gelenleri, çevre köy sakinleri ve köy sakinleri katıldı.
M. Ali Şimşek'in sunuculuğunu yaptığı etkinlik, Köy-Der Başkanı Murat Güneş'in okuduğu Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.
Ardından Köy-Der Rehber Mevlit Grubundan Fesih Tekin, Yusuf Şengül ve Bünyamin Yükselten'in mevlidi ile devam eden etkinlikte, mikrofonu alan Özlem Ajans sanatcılarından Ömer Güneş, Nimettullah Karadeniz, Yusuf Şengül, Fesih Tekin, M. Şirin Orakçi ve Piyanist Mekki Özel Hz. Muhammed'i (sav) konu alan ilahiler seslendirdi.
Daha sonra katılımcılara hitap eden İttihad'ul Ulema üyesi Molla Şehmus Emlük, Hz. Muhammed'in güzel ahlak ve adaletinden bahsederek, tüm insanlığın onun yaşantısını örnek alması gerektiği belirtildi.
Herkesin çoban olduğunu ve kıyamet gününde çobanlıklarından sorgulanacaklarını söyleyen Emlük, 'Her adam evinin reisidir. Her imam ve muhtar köyün büyükleridir. Köylerinde hak ve adaleti tesis etmelidirler. Huzur ve kardeşliği getirmeleri gerekir. Köylüler arasına ayrımcılık yapmamalıdırlar. Devletin büyüğü adil olursa Allah'ın arşının gölgesinde olacaktır. Adil Allah'ın bir sıfatıdır. Allah (cc) Peygamberden (sav) ve bizlerden adalet istemiş. Tüm iş ve amellerimizde Peygamber'i (sav) numune etmeliyiz. Allah'ın Peygamberinde güzel numuneler vardır. Adalet peygamberin bir vasfıdır. Kardeş kardeşe adaletli olmalıdır. Zülüm yapmıyoruz, kardeşlik elimizi uzatacağız. Peygamber (sav) yolundan gidersek bize getirdiği emir olan 'Müminler ancak kardeştir' uymalıyız. Herkesin bir birine adaletli olmasını istiyoruz. Birbirimize iyi ve kardeş olalım. Birbirimize zulüm yapmayalım ve kimse de bize zulüm etmesin. Üzerimize zulmü kabul etmeyelim.' dedi.
Konuşmanın ardından köy çocukları ve sanatçılar tarafından ilahilerin seslendirildiği etkinlik, Köy-Der Yönetim Kurulu Üyesi Molla Ahmet Gürceğiz'in yaptığı dua ile son buldu.
Program sonrası Kutlu Doğum Siyer Sınavında Köyden dereceye giren Sadiye Başaran, Nurcan Başaran ve Sema Başaran'a çeşitli hediyeler verildi.
KÖYLÜLER MUTLU OLDU
Köylerinde ilk defa böyle bir etkinlik düzenlenmesinin mutluluğunu yaşadıklarını belirten köy sakinleri, bunun birlik ve beraberliğe vesile olmasını dileyerek, her yıl Kutlu Doğum etkinliğinin düzenlenmesini istediler.
Köylerde ilk defa Kutlu Doğum etkinliği yapıldığını ve çok beğendiklerini söyleyen köy muhtarı Kahraman Kaplan, 'Yapılan etkinlik çok güzel oldu. Katılım çok güzeldi. Kutlu Doğum Peygamber (sav), İslam ve Müslümanlar içindir. Bu etkinlik peygamber içindi şahsi ve siyasi bir şey değildi. Çok mutlu olduk, çok beğendik ve çok memnun olduk. Bu güzel konuyla ilgilendikleri için Allah tertipleyenlerden razı olsun. Böylesi şeyler iyidir. Müslümanlar mutlu oluyor. Çevre köylerden de katılım oldu, onlar da çok memnun oldular. Eskiden böyle şeyler köylerde olmazdı. Her yıl köyümüzde bu etkinliğin olmasını istiyoruz. Bu yapılanlar İslami'dir.' dedi.
Köyün yaşlılarından Esma Turan da 'Baş göz üstüne hayırla geldiniz. Çok sevindik. Keşke her gün böyle etkinlikler yapılsaydı. Rabbim bir sonraki senede böyle buraya toplanmayı nasip etsin. Allah hepinizden razı olsun. Allah bizleri bu hayırdan mahrum etmesin. Hepiniz baş göz üstüne geldiniz.' ifadelerini kullandı.
Peygamber Sevdalıları Platformu yetkililerine yaptıkları hayırlı çalışmalarından dolayı teşekkür eden köy sakinlerinden M. Said Başaran, 'Bizim köyde ilk Kutlu Doğum etkinliğiydi. İnşallah Peygamber (sav) tanımaya, onun ahlakıyla ahlaklaşmaya ve onun ahlakıyla yaşamaya yeni neslin Rasulullah (sav) tanıması için bu bir amaç olduğunu umuyoruz. Allah-u Teala bu etkinliklerde emeği geçen ve bunun için çaba harcayan herkesten razı olsun. Allah-u Teala hayırlarını kabul etsin. Biz burada Sapanlı köyü olarak gerçekten çok memnun olduk. Özellikle köylülerimizin coşkusu bizleri çok sevindirdi. İnşallah gençlerimiz yaşlılarımız bundan sonraki aşamalarda Rasulullah (sav) ahlakıyla ahlaklanacaklar. İnşallah her sene bu etkinliği dört gözle bekleriz.'şeklinde konuştu.
Köyün diğer yaşlılarından Esma Ceylan, Emine Rüzgar, Halime Daldal, Naime Durmaz ve Mehmet Nuri Turan da yapılan etkinlik için emeği geçen herkese teşekkür ederek her yıl böyle etkinliklerin olmasını istediler. İlkha




