Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından Ramazan ayında artan şikayetler kapsamında ilimizde gıda zincirinin tüm aşamalarında tüketici sağlığının korunması ve güvenilir gıda arzının sağlanması amacıyla, yemek üretim yerleri, unlu mamuller ve pastacılık ürünleri üretimi yapan işyerlerinde gıda denetimi yaptı.

17 ilde alkol operasyonunda 66 şüpheliye işlem yapıldı
17 ilde alkol operasyonunda 66 şüpheliye işlem yapıldı
İçeriği Görüntüle

Denetime; Tarım ve Orman İl Müdürü Mehmet Aydın, Gıda ve Yem Şube Müdürü Sedat Coşkun ve Gıda Kontrol Ekipleri katıldı.

Yapılan denetimde, işletmelerde üretim yapılan alanlardaki hijyen koşulları, üretilen ürünlerin etiket bilgileri, satış koşulları ve gıda maddelerinin muhafaza durumları kontrol edildi.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan İl Müdürü Mehmet Aydın, Vatandaşları bilinçli tüketiciler olarak satın aldıkları kontrol etmesi konusunda daha dikkatli olmaları konusunda uyardı.

İl Müdürü Aydın; "Özellikle tüketimi artan unlu mamuller, ekmek, kırmızı ve beyaz et, tatlı, şeker ve şekerli ürünler gibi gıda maddelerinin üretim/satışının yapıldığı fırın, market, pastane, tatlı imalat/satış yerleri, kasap, lokanta ve dönerciler gibi gıda işletmeleri ile "Ramazan paketi" adı altında muhtelif gıdaların bir arada yer aldığı paketlerin satış ve dağıtımının yapıldığı iş yerlerinde denetimlere ağırlık vereceğiz. Vatandaşlarımızın bilinçli tüketiciler olarak satın aldıkları gıdaların son kullanma tarihleri ve etiket bilgilerini kontrol etmesi konusunda daha dikkatli olmalarını bekliyoruz. Vatandaşlarımızın halk sağlığı ve gıda güvenliğini ilgilendiren tüm ihbar ve şikayetlerini Alo 174 Gıda İhbar Hattımıza bildirmelerini rica ediyoruz." diye konuştu. EKREM GÜLTEKİN

Muhabir: Editör