Mardin'in Dargeçit (Kerboran) ilçesine bağlı Altınoluk (Gêra Cafer) köyü nüfusuna kayıtlı Mehmet Salih Kaya, bundan dört yıl önce yerleştiği Belçika'nın Charleroi kentinde PKK'liler tarafından uğradığı saldırıda kalbinden bıçaklanarak şehid edildi.

1978 doğumlu olan Mehmet Salih Kaya, dört yıl önce Mardin'den ayrılarak Belçika'nın Charleroi kentine yerleşmişti. Tanımadığı şehirde PKK'lilerin yoğun olarak yaşadığı mahallede ikamet etmeye başlayan Salih Kaya'nın, sık sık PKK'liler tarafından tehdit edildiği öğrenildi.

Charleroi Kürt Toplum Merkezi isimli PKK kuruluşunun örgütlü olduğu mahallede yaşayan Kürtler de bu derneğe gitmeleri, faaliyet ve etkinliklerine katılmaları hususunda baskı görürken, Salih Kaya bu derneğe gitmemek için direnmiş ve bundan dolayı da sık sık tehditler almış.

Özellikle Mardinlilerin yoğun olarak yaşadığı mahallede, Gêra Cafer köyünün 28 Mayıs 2014'te yine PKK tarafından şehid edilen muhtarı Mehmet Uğurtay hakkında olumsuz konuşmalarına karşı çıkan Salih Kaya'ya tehdidin dozajı da artmıştı.

Mehmet Salih Kaya'nın ailesi ise daha önce 3 defa PKK tarafından öldürüleceği hususunda tehdit aldıklarını ve hatta bıçakla öldürüleceği mesajının kendilerine iletildiğini belirtti.

Otomobiline binmek üzereyken saldırıya uğrayan Mehmet Salih Kaya, kalbine aldığı 3 bıçak darbesiyle olay yerinde şehid oldu.Çevresinde dindar kimliğiyle tanınan, evli ve biri erkek ikisi kız, 3 çocuğu olan Mehmet Salih Kaya, Belçika'da inşatlarda fayans ustası olarak çalışıyordu.

21 Aralık: Neden yılın en uzun gecesi?
21 Aralık: Neden yılın en uzun gecesi?
İçeriği Görüntüle

Öte yandan edinilen bilgilere göre Avanue Mascaux Mahallesi 247 Marcinelle sokakta ikamet eden katil Abdulhakim Kaya'nın PKK için 20 bin avro karşılığında insan kaçaklığı yaptığı, aynı zamanda Avrupa'da Kürtler arası yaşanan sorunlarda PKK adına aracı olup 30 bin avro ceza kestiği öğrenildi. Ayrıca Abdulhakim Kaya'nın Avrupa'da PKK'ye haraç vermeyen ve isteklerine boyun eğmeyen başka kişileri de darp ettiği biliniyor. İlkha



Muhabir: Editör