Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, 'Memur-Sen'e Davet, Tercih Evet' programı kapsamında Batman'da düzenlenen etkinliğe katıldı.

Sağlıkta Şampiyonluk Turnuvasının Kazananı UMKE City Oldu
Sağlıkta Şampiyonluk Turnuvasının Kazananı UMKE City Oldu
İçeriği Görüntüle

Programa Batman İl Müftüsü Turgut Erhan, Batman İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, Memur-Sen Batman İl Temsilcisi Mehmet Ergin ve Memur-Sen Konfederasyonu'na bağlı sendikaların şube başkanları ile çok sayıda davetli katıldı.

Program Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayarak Memur-Sen Batman İl Temsilcisi Mehmet Ergin'nin konuşmasıyla devam etti.

Ardından konuşan Ali Yalçın 16 Nisan'ın sıradan bir tarih olmadığını, önümüzde çok önemli bir sürecin olduğunu vurguladı.

Memur-Sen olarak alanlara inmelerindeki en büyük sebebin, Türkiye'nin tarihte ilk defa bu kadar şansa yakın oluşundan kaynaklandığını aktaran Yalçın, 'Bu ülke ilk defa bu fırsatı yakalıyor. Şimdiye kadar yapılan seçimler tartışmalar hiç bu kadar ülkenin önünü açabilecek fırsat içerisinde barındırmadı. Aradan geçen dalgalı kur gibi inip çıkan toplumsal olaylar, darbe girişimi, işgal hareketi, hükümet değişikliği, 7 Haziran 1 Kasım arasındaki istikrarsızlık dolayısıyla tamamını aşağıya doğru çekti. Dolar kur oynadı, bizim aklımız yerinden oynadı. Onun için bu ülkeyi önce istikrara kavuşturmak lazım. Ülkeyi sağlama almadan kazanımları sağlama almak mümkün değil. Her defasında sıfır noktasından bir daha başlıyoruz. Aldığımızı kaybediyoruz. Sıfırdan bir daha başlıyoruz. Aldığımızı üzerine koyamıyoruz. Çünkü altı delik olduğu gibi akıyor.' diye konuştu.

YASİN BÖRÜLERİ HUNHARCA KATLETTİLER

FETÖ/PKK ilişkilerine değinen Yalçın, 'Gezide, 'Mısır yapamadık, 17-25'te edemedik. O zaman 6-8 Ekim'de size Suriye veririm' diyerek merhamet, yürekli çocukları, kurban eti dağıtan Yasin Börüleri hunharca katlettiler ve bu ülkede Suriye gibi bir iç savaşın içine çekme provasını yönettiler. Ama başaramadılar. Olmasa topyekun girişim diyerek 15 Temmuz'da bu milletin tankıyla, topuyla, tüfeğiyle acımasızca geldiler. Alçak uçuş yapıp alçakça saldırdılar.' diye konuştu.

16 NİSAN BU ÜLKE İÇİN BİR ŞANS

Yalçın, 'Hayır demek PKK/FETÖ olmak demek midir, hayır. 'Hayır' demek, PKK'ye göbek artırmak, FETÖ'ye kına yaktırmak, Hollanda'ya cümbüş çektirmek Almanya'ya lokma döktürmektir. Onun için mesele basit. Meseleyi düzgün görmek lazım. Bu ülkede 'Hayır' çıkması durumunda dolar fırlamıştır. Yatırımlar azalmıştır. İş tartışma çoğalmıştır. Bu ülkeyi kaosa götürme başlamıştır. Onun için millet olarak ille de bir yanağımızdan vurulduğumuz zaman öbür yanağımızı çevirmek zorunda değiliz. İstikrarsız dönemleri yaşadık. Bu ülkenin neler yaşadığını gördük. Tarihten ders almak, işi doğru kılmak ve doğru bir başlangıç yapmak için 16 Nisan bu ülke için bir şans. 'dedi. Recep Fırat

Muhabir: Editör