20. Yüzyılda insanlığın şahit olduğu dünya savaşları, hak ihlallerine herkesin şahit olduğunun altını çizen Önlü, “Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda kabul edilen İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi ile insan haklarının kurumsallaşması yolunda önemli bir adım atılmıştır.” dedi.

“İnsanın temel hakları korunmadan insanlık onuru ayakta tutulamaz” diyen Önlü, İnsan haklarının meşru, yasal dayanağı ve sığınağı diye bilinen bu beyannamenin, 74 yıldır hukuki bir metin olarak kabul edilmesine rağmen, ne yazık ki kalıcı, etkili, önleyici yasal ve ahlaki değer olarak yaşanır kılınamadığını söyledi.

Sis Nasıl Oluşur?  Sisli havalarda neler yapmalıyız? Sis Nasıl Oluşur? Sisli havalarda neler yapmalıyız?

Başkan Önlü, şöyle devam etti; “Bugün dünyanın birçok coğrafyasında insan haklarına ve değerlerine karşı korkunç saldırılar, işkence ve zulümler devam etmektedir. Yüz milyonlarca insan savaş ve terör kaynaklı mağduriyetler yaşamaktadır. Artarak devam eden kitlesel kıyım ve katliamlar, toplu ilticalar, insan kaçakçılığı, salgın hastalıklar, açlık ve bütün bunların yol açtığı küresel insanlık trajedileri, gündelik hayatın sıradan ve normal olayları gibi kabul edilmeye başlandı. Ne hazin ve acıdır ki, başta BM olmak üzere kimi sözde insan hakları örgütlerinin, hak ihlalleri karşısında insanlık vicdanı adına cesur bir tepki bile veremeyecek ölçüde işlevsiz kalmaları, mazlum ve mağdurların umudunu zayıflatmakta, zalime imkân, zaman, güç ve cesaret kazandırmaktadır.”

Temennilerinin daha adil, savaşsız ve sömürüsüz bir dünya olduğunu vurgulayan Başkan Önlü, “Eğitim-Bir-Sen olarak, 30 yıldır hak ve özgürlük mücadelemizi, adil, barış ve adalete dayalı bir dünyanın özlemi, ideali ve hayaliyle sürdürdük, sürdürüyoruz. Hak adına haksızlığa ortak olmadık, destek vermedik. İstismar, ayrımcılık, sömürü, şiddet, açlık, sürgün, iltica gibi, insan varlığına ve onuruna yakışmayan hak ihlallerinin olmadığı adil, huzurlu bir dünya temenni ediyoruz.” dedi. VEYSİ GÜLTEKİN

Editör: Editör