HÜDA PAR tarafından düzenlenen 'Kardeşlik' konulu seminerde konuşan HÜDA PAR GİK üyesi M. Mehdi Oğuz, Müslümanların birbirine düşmanlık etmesinin asla kabul edilecek bir durum olmadığını söyledi.
Dünya Müslümanlarının, İslam kardeşliğinin gereğini yerine getirmede çok büyük eksikliklerinin olduğuna vurgu yapan Oğuz, 'Yüce Allah tarafından kardeş kılınan Müslümanların günümüzde birbirine düşmanlık yaptıklarını, birbirilerine zulüm ettiklerini, hatta birbirilerinin kanını pervasızca döktüklerini görüyoruz. Oysaki müminlerin birbirine kin ve adavet beslemeleri büyük bir zulümdür. Bu durum İslam'da asla kabul edilemez. Bugün dünyada Müslümanlara zulmeden bu kadar inkarcı varken, zalim varken, İslam düşmanı varken Müslümanların birbirine düşmanlık etmesi asla kabul edilecek bir husus değildir. İlla ki düşmanlık edecek birini arıyorsak nefsimize düşmanlık edelim, İslam düşmanlarına düşmanlık edelim, zalimlere düşmanlık edelim. Birkaç kötü huyu nedeniyle Müslüman kardeşimize karşı düşmanlık yapmamız, buğz etmemiz kabul edilecek bir durum değildir.' dedi.
'MÜSLÜMANLAR BİRBİRLERİNİN RAKİPLERİ DEĞİLDİR'
'Benim cemaatim, benim partim, benim mezhebim haktır' düşüncesinin Müslümanlar arasındaki en büyük fitnelerden biri olduğunu ve bu anlayışın yanlış bir durum olduğunu belirten Oğuz, bu konuda Müslümanların birbirlerinin rakipleri olmadığını, aksine birbirilerinin kardeşleri olduğunu ve ancak hayırda yarışabileceklerini söyledi.
Oğuz, 'Müslüman fertler arasındaki kardeşlik zedelendiği gibi cemaatler, mezhepler, partiler ve hizipler arasında da kardeşliğin tam olarak tesis edilemediğini üzüntüyle müşahede ediyoruz. Herkesin bir meşrebi, bir mezhebi, bir yolu, bir siyasi düşüncesi olabilir. Bu İslam dairesi içerisinde kabul edilecek bir husustur. Herkes kendi mesleğini, kendi meşrebini daha güzel görebilir, 'Benim mesleğim daha güzeldir' diyebilir, bu onun hakkıdır. Ancak, hak yalnızca benim mesleğimdir, benim yolumdur, benim meşrebimdir, benim partimdir derse; burada yanlış yapmakla kalmaz, İslam'ın da hiçbir zaman kabul edemeyeceği bir tavır içerisine girmiş olur. Şu an maalesef Müslümanların birbirine aleyhinde olmasının ana nedenlerinden bir tanesi de budur. Müslümanlar, Müslümanların yardımcılarıdır. Müslümanlar birbirlerinin rakipleri, birbirlerinin düşmanları değillerdir. Müslümanlar en fazla hayırda yarışırlar.' diye konuştu. Haber Merkezi




