AK Parti Batman İl Başkanlığı tarafından düzenlenen “Basın Mensupları ve Köşe Yazarları Buluşması – Batman’ın Gündemi” programında konuşan Batman Milletvekili Ferhat Nasıroğlu, kentin sağlık altyapısı, ekonomi, tarım ve gündemdeki iddialara yönelik açıklamalar yaptı.

Whatsapp Image 2026 11 08 At 11.02.57

Sağlık Yatırımlarında Son Durum

Batman’ın bölge illerinden gelen hastalara da hizmet vermesi nedeniyle mevcut kapasitenin artan talebi karşılamakta zorlandığını belirten Nasıroğlu, yapımı süren 500 yataklı hastanenin fiziki gerçekleşme oranının yüzde 90-95 seviyesine ulaştığını kaydetti. Projede deprem izolatörlerinin kullanılmasının ek maliyet oluşturduğunu aktaran Nasıroğlu, hastanenin kısa sürede tamamlanmasının hedeflendiğini bildirdi.

Ayrıca sağlık hizmetlerine erişimi kolaylaştırmak amacıyla eski havaalanı lojmanlarının bulunduğu alanda 100 veya 200 yataklı yeni bir devlet hastanesi için hazırlık yapıldığı, zemin etütlerinin tamamlandığı ve 85 konutun taşınması için lojman yapımına başlandığı ifade edildi. Batman Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi binasının inşaatının bittiği, tefrişat ihale sürecinin sürdüğü ve binanın gelecek yıl açılmasının planlandığı belirtildi. Bölge Hastanesi’nin üniversiteyle afiliye edilmesine yönelik protokol hazırlıklarının yapıldığı ve Tıp Fakültesi için altyapı çalışmalarının izlendiği aktarıldı.

Kentsel Dönüşüm, İstihdam ve Petrol Arama Çalışmaları

MÜSİAD Batman Teşkilatı, 113. Genel İdare Kurulu Toplantısı’na Katıldı
MÜSİAD Batman Teşkilatı, 113. Genel İdare Kurulu Toplantısı’na Katıldı
İçeriği Görüntüle

Kentin eski yapı stoku ve deprem riski taşıması nedeniyle kentsel dönüşüme ihtiyaç duyduğunu söyleyen Nasıroğlu, mülk sahipleri ile özel sektör firmalarının beklentilerindeki uyuşmazlığın süreci yavaşlattığını belirtti. İşsizlik oranının yüzde 8-9 seviyesinde olduğunu bildiren Nasıroğlu, kamu kurumlarında çalışma talebinin yüksek olduğunu, özel sektörde ise işverenlerin personel bulmakta zorlandığını ifade etti.

Hasankeyf ile Gercüş arasındaki Mava Dağı’nın Gaziler bölgesinde petrol rezervi tespit edildiğini ve arama faaliyetlerinin sürdüğünü kaydeden Nasıroğlu, Kozluk, Sason ve Tumok güzergâhlarındaki doğal alanların turizme kazandırılması gerektiğini dile getirdi.

Usulsüzlük İddiaları ve Soruşturma Süreci

Kamuoyunda tartışılan usulsüzlük ve yolsuzluk iddialarına değinen Nasıroğlu, olayların üzerine kararlılıkla gidildiğini ve suça karışanların hukuk önünde hesap vereceğini söyledi. Süreçte bazı tutuklamaların yapıldığını, mal varlıklarına el konulduğunu ve şirketlere kayyum atandığını belirten Nasıroğlu, ihmali bulunan kamu görevlilerinin görevden alındığını ve yasal düzenlemelerin ardından Adalet Bakanlığı ile ilgili kurumların çalışmalarını sürdürdüğünü ifade etti.

Muhabir: MUSTAFA KAYNAK