İbrahim, El Cezire'ye verdiği röportajda, işgal rejimine karşı ortaya koyduğu tutumlar nedeniyle büyük baskılara maruz kaldığını ancak ülkesinin bu yaklaşımını değişmeden sürdüreceğini vurguladı.
Malezya Başbakanı, HAMAS siyasi bürosunun eski başkanları İsmail Heniyye ve Yahya Sinvar'ın mücaledesini, ülkesini işgalden kurtarmak için mücadele eden Güney Afrika lideri Nelson Mandela'ya benzetti.
İbrahim, işgalci rejimin Birleşmiş Milletler'den çıkarılması çağrısında bulunarak, Malezya'nın şu anda sivilleri ve hastaneleri hedef almak da dahil olmak üzere siyonist rejimin Filistinlilere karşı devam eden suçları ışığında Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'na sunulmak üzere bir karar taslağı üzerinde çalıştığını belirtti.
Malezya'nın ayrıca, işgalci rejimin Gazze Şeridi'nde işlediği suçlardan sorumlu tutulması için Uluslararası Adalet Divanı'na talepte bulunduğunu ifade eden İbrahim, ülkesinin hukuki ve diplomatik çabalarını tüm bölgesel ve uluslararası forumlarda sürdüreceğini vurguladı.
İbrahim, 'Filistin halkının haklarını desteklemek, bağımsız devletlerini kurmak, trajedilerine son vermek için sesimizi yüksek sesle yükseltmeden, uluslararası veya bölgesel bir forumdan ayrılmadık.' dedi.
Peru'daki Asya-Pasifik Ekonomik İşbirliği (APEC) zirvesinde İbrahim, ülkesinin Filistin'e destek yönündeki tutumunu ABD Başkanı Joe Biden ve Dışişleri Bakanı Anthony Blinken'e dile getirdi ancak 'dinlemediklerini' kaydetti.
İbrahim, ülkesinin Malezya hastanelerinde yaralı kadın ve çocukların tedavisi de dahil olmak üzere Gazze'ye insani yardım göndermeye devam ettiğini vurguladı. Ayrıca Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı'nın (UNRWA) insani yardım sağlamada oynadığı role övgüde bulundu ve Malezya'nın sektördeki faaliyetlerini desteklemeye devam edeceğini kaydetti.
Malezya Başbakanı konuşmasının sonunda Filistin ve Lübnan halkına bir dayanışma mesajı göndererek, onları zorluklara karşı koymaya çağırdı.