Beşiri Kobin Camii'nin Temeli Dualarla Atıldı
Beşiri Kobin Camii'nin Temeli Dualarla Atıldı
İçeriği Görüntüle

Yüksek basınçtan kaynaklanan patlaklar nedeniyle bölgenin su sorununa neden olan hatta kalıcı çözüm getirildi.

Emekli TOKİ Dağıtım Deposunu besleyen 315 mm çapındaki PE100 terfi hattında, sürekli yaşanan patlamalar sebebiyle hem su kesintileri hem de basınç kayıpları meydana geliyordu. Bu durum, bölge sakinlerine yeterli ve kesintisiz su ulaştırılmasını engelliyordu.

BASKİ ekipleri, sorunun kaynağına inerek, Kuyubaşı TOKİ Terfi Deposunun hemen çıkışında yüksek basınca en çok maruz kalan 16 metrelik kritik boru hattını değiştirdi. PE100 boru yerine, basınca daha dayanıklı olan 300 mm çapında çelik boru kullanılarak değişim gerçekleştirildi.

Gerçekleştirilen operasyonda 1 kazıcı yükleyici, 1 kamyon ve 1 hizmet aracı kullanıldı. Çalışmanın tamamlanmasıyla birlikte, bölgede sürekli onarım ihtiyacı, su yetersizliği ve basınç kaybı gibi sorunlar tamamen ortadan kaldırıldı. Yapılan bu iyileştirme ile Emekli TOKİ bölgesine artık daha düzenli ve kaliteli su akışı sağlanacağı belirtildi.

Kaynak: HABER BÜLTENİ