Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Kur'an-ı Kerim Basım ve Yayım Kriterleri Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Resmi Gazete'de yayımlandı.

Resmi Gazete'de yayımlanan Kur'an-ı Kerim Basım ve Yayım Kriterleri Hakkında Yönetmeliğin 9'uncu maddesinin dördüncü fıkrası değiştirildi.

Buna göre yurt dışı menşeli olup basımı ülkemizde yapılan eserler ile yurt dışından ithal edilecek eserler için yurt içinde satılmamak şartıyla sorumlu kişi veya kuruluşlar Kuruldan izin belgesi alacak.

Başkanlık, bu eserlerin ithali ve yurt dışına çıkışı sırasında Kurul tarafından verilen iznin denetlenmesini, ilgili kurumlardan talep edebilecek.

Hz. Mevlana Anlatılacak, Ney Dinletisiyle Gönüller Buluşacak
Hz. Mevlana Anlatılacak, Ney Dinletisiyle Gönüller Buluşacak
İçeriği Görüntüle

İzin belgesi bulunmayan eserler hakkında basım ve yayımının durdurulması, dağıtılmış olanların toplatılması ve imha edilmesi ile bu kapsamdaki yayımın internet ortamında yapılması halinde buna ilişkin erişimin engellenmesi hükümleri uygulanabilecek.

Kaynak: (İLKHA)