ABD'nin iddiasına Küba'dan yalanlama: ABD olası bir askeri saldırıyı haklı çıkarmak adına her geçen gün düzmece bir dosya inşa ediyor
ABD'nin iddiasına Küba'dan yalanlama: ABD olası bir askeri saldırıyı haklı çıkarmak adına her geçen gün düzmece bir dosya inşa ediyor
İçeriği Görüntüle

Küba Devlet Başkanı Miguel Diaz Canel, Amerikan NBC News televizyonunda katıldığı programda ABD'nin olası bir işgal girişimine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Canel 'ABD'nin Küba'yı işgal etmesi için hiçbir gerekçesi yok. Eğer bu gerçekleşirse çatışma olur, mücadele olur, kendimizi savunuruz ve eğer ölmemiz icap ediyorsa ölürüz' ifadelerini kullandı.

Kübalıların vatanlarını ne pahasına olursa olsun savunacağını vurgulayan Canel 'Ulusal marşımızda da dendiği gibi, vatan için ölmek, yaşamak demektir' dedi.

ABD Başkanı Donald Trump'ın 30 Ocak'ta imzaladığı kararnameyle Küba'ya petrol satan veya sağlayan ülkelerden gelen tüm mallara gümrük vergisi uygulanması kararlaştırılmıştı. Beyaz Saray, bu adımın ABD'nin ulusal güvenlik ve dış politika çıkarlarını korumayı amaçladığını açıklamıştı.

Küba yönetimi ise dışarıdan petrol gelmeden ayakta kalabilmek için acil durum paketini devreye sokmuştu. (İLKHA)

Kaynak: İLKHA