2024 Kamu Personeli Seçme Sınavı'na (2024-KPSS ÖNLİSANS) katılacak adaylardan Nüfus Cüzdanı veya T.C. Kimlik Kartını kaybeden ve yeniden çıkartmak isteyenler için 01.09.2024 tarihinde Merkez İlçe Nüfus Müdürlüğü 07.00-10.00 saatleri arasında açık tutulacak.
Kimliğini değiştirmek ya da yeniden çıkartmak isteyen adaylar tüm işlemleri randevusuz olarak gerçekleştirebilecektir.
Batman İl Nüfus Ve Vatandaşlık Müdürlüğünden yapılan açıklamada “1 Eylül 2024 tarihinde uygulanacak 2024 Kamu Personeli Seçme Sınavı'na (2024-KPSS ÖNLİSANS) katılacak adaylardan T.C. Kimlik Kartı'nı kaybeden, T.C. Kimlik Kartı'nda fotoğrafı bulunmayan, nüfus cüzdanı olmayan veya nüfus cüzdanında T.C. kimlik numarası, fotoğraf, soğuk damga bulunmadığı için sınava kabul edilmeyecek durumda olanlar için sınav yapılacak merkezler arasında bulunan Merkez İlçe Müdürlüğümüz 1 Eylül 2024 Pazar günü 07.00- 10.00 saatleri arasında açık tutulacaktır. Başvurular randevusuz olarak alınacaktır.
Müdürlüğümüze başvuran adaylara; nüfus müdürlüğümüz personeli tarafından fotoğraflı, imzalı-mühürlü, barkodlu karekodlu veya fotoğraflı, barkodlu-karekodlu “Geçici Kimlik Belgesi" verilecektir.” Denildi.
Nüfus müdürlüğünün Pazar günü açık olmasıyla öğrenciler nüfus cüzdanı eksikliği nedeniyle hak kaybına uğramaktan kurtulacaklar.
Nüfus Müdürlüğünün sınavın olduğu hafta sonları da açık bulundurulması uygulaması öğrenciler ve aileleri tarafından büyük memnuniyetle karşılandı. MUHARREM KAYIK