Tanesi Bin TL: "Kırmızı Etle Yarışıyor"
1. Cadde üzerinde uzun süredir canlı hayvan satışı yapan Ziyad Hüseyin, köy tavuğu fiyatlarının bin TL’ye ulaştığını ifade etti. Tavuğun et miktarını fiyatıyla kıyaslayan Hüseyin, "Köy tavuğunu et olarak düşündüğümüzde, neredeyse kırmızı etle aynı fiyata geliyor. Ancak bu tavukları alan vatandaşlarımız genellikle etinden ziyade beslemek için tercih ediyor," dedi.

Lezzeti ve Yumurtası Fark Yaratıyor
Köy tavuğunu fabrikasyon üretimlerden ayıran en büyük özelliğin doğal beslenme ve cins farkı olduğunu dile getiren Hüseyin, sözlerini şöyle sürdürdü: "Köy tavuğu cins olduğu için eti çok lezzetlidir. Özellikle yumurtası çok kaliteli ve sağlıklı olduğu için tercih ediliyor. Onu bu kadar değerli ve pahalı yapan asıl sebep de işte bu doğallığıdır. Alan kişiler ya bahçesinde ya da köyündeki kümesinde beslemek üzere alıyor."

"Günde 2-3 Tane Satıyoruz"
Vatandaşların ilgisinden memnun olduğunu belirten esnaf Ziyad Hüseyin, "Biz bu tavukları köylerde doğal yöntemlerle yetiştirenlerden alıp burada halkımıza sunuyoruz. Talepten memnunuz; günde ortalama 2-3 adet köy tavuğu satışı gerçekleştiriyoruz," diyerek yerel üretimin ve doğal gıdanın önemine dikkat çekti.





