0

 

Muhammed(as)… Kalem aciz yazmaktan, dil yorulur, kâğıt tükenir vasıflarını saymaktan. Muhammed… Mürekkep dağılır O(as)’nu açıklamaktan, beyandan. Çekinir belki kalem sahibi ilk anda Muhammed(as) diye başlamaktan. O Muhammed ki, O’dur yüz yirmi dört bin peygambere imam. O mukaddes zat ki yoktur Onu anlatacak söz, yetmez O’nu zikretmeye kelam.

   Muhammed resul… Seçmiştir Onu tüm mahlûkat içerisinde Halik-ul Mahlûk, Muhammed resul… Onu Habib-i Kibriya’sı kılmıştır en ekber Ma’bud. Muhammed resul… Öyle bir resul ki, rabbi kılmıştır Onu ümmetine titrer, ümmetine ağlar, nazdar kul. O kul ki Muhammed resul, rabbi ve sahibi ise Allah-u Zülcelâl-i Ven-Nur. Muhammed resul… Hem rahmet bakar, merhamet kokar, hem taşır cesaret kılıfında, kınındayken kılıcını, O hem rahmet peygamberidir hem de şur. Muhammed resul… Ondadır onur. Ondadır suhul, Ondadır huzur. Muhammed resul… Ondadır onur, Ondadır şuur. Muhammed(as) demek dahi cesaret ister, heyecan ve kıyam Onda(as) hayat bulur. Muhammed resul… Muhammedi yürek Onunla mesrur olur, Muhammedi bilek Onunla kuvvet bulur.

O resul ki rahmet kendisinde kâmildir. Merhamet Onunla kaimdir. O’ Rab Teâlâ’nın Habibi ve hatemül ümmete Ahmed’dir. O en büyük muallim ve en büyük mürşidedir. Tüm ahlaki değerler, tüm mükemmel hasletler Onda müesserdir. O rahmet kaynağıdır, rahmetle sıfatlandırılamaz çünkü sıfatlandırılacak mevsuf rahmettir. Muhammed ancak rahmet üzerine rahmettir. İşte Taif, işte Bedir, işte Uhud şahittir. Rahmet Taif’in güzergâhı üzerinde gözü dönmüş taşlayıcı cahilleri iki dağ arasında helake uğratmak değildi. Aksine rahmet peygamberinin diliyle o cahillere dahi dua-i hidayettir. Rahmet, Bedir günü ridası üzerinden düşünceye kadar ellerini Rabb-i Mucib’in dergâhında yükseltmektir. Sayıları belki üç yüzü bulmayan kılıç ve iman erleri için “Rabbim eğer sen bu bir avuç müslümanı yardımına nail kılmazsan, yeryüzünde dinini kaim kılacak kimse kalmaz” diye Rabbine yalvarmak gözyaşı dökmektir.

  Rahmet, Uhud harbinde miğferi yüzüne batmış iki ön dişi kırılmış, kan revan içinde kalmış olduğu halde “Rabbim onlar bilmiyorlar” diyerek rahmetin zirvesinden, merhametin en yüksek surlarından nebevi bir yakarışla Rabb-i Rahim’e yönelmek, içini dökmektir. Ve rahmetin neticesinde rahmet, muhacir olarak ayrıldığı anavatanına fetihlerin ve gönüllerin fatihi olarak girebilmektir. Rahmet yılların üzerinden geçtiği tüm zorluk ve eziyetlere rağmen, geçmişin tüm zalim ve zulümkarlarını “gidiniz, hepiniz serbestsiniz” diyerek Abdullah oğlu Muhammed’in merhamet ve kılıç peygamberi olduğunu ilan etmektedir. Rahmet, gecelerde, seherlerde, namazlarda “Ya rabbi ümmeti, ümmeti” diye Rabb-i Rahim’e arzuhalini bildirmektir. Aslında gerek yoktur hakikatle Muhammed resulde rahmeti, merhameti aramak, araştırmak. Muhammed resul, başlı başına doğumundan vefatına hatta ve hatta ezelden ebede rahmettir.

     Ve cesaret ve feraset ve mukavemet peygamberi… Muhammed resul… Korku sabır kendi diliyle düşmanın kalbine, asaletten var olan ve en çok O(as)’na yakışan heybeti. Muhammed resul… Rahmetle muamele eder elbet, ancak izin vermez zalimin zulmünün abatlığına, görmezden gelmez. İslam’a, imana, Kuran’a, müslümana uzanan eller, korkunç tehlikeleri. Muhammed resul… O ki Muhammed’dir, asla boyun eğmez zalime ve asla kabul etmez zilleti. Bırakmaz davası uğruna yapmış olduğu tebliği. Sağ eline güneşi, sol eline ayı verseler dahi… Muhammed resul… O ki iman ve kılıç erlerinin önderi, O ki teslimiyet, rahmet ve cihat mücahitlerinin lideri. Muhammed resul… O ki buyurmuştur “cennet kılıçların gölgesi altındadır” yani kılıçların gölgesi gölgeleyiverir Cennet-ül Adn-ı Firdevs’i. Muhammed resul… Ümmetine her konuda örnek, O’ki hem rahmet vesilesi, merhamet menşei, hem meydanlar cengâveri, seriyyeler efendisi. Komutandır Muhammed resul, Bedir’de, iman ordusuna “ehad” parolasını ezberleten taktik ve strateji ustasıdır. Uhud’da okçuları Ayneyn tepesine yerleştirendir Muhammed resul, Hendek’te kırılmayan kayayı üç vuruşla üçe bölen, üç büyük fethin müjdesini veren fatihtir resul, korku asla barınmaz kendisine aksine odur düşmanına kilometrelerce öteden korku salan, ürperti veren Muhammed resul… Ali-yi Kerrar’ın amcazadesi, kayınvalidi. Muhammed resul… Hasan-ı Şerif’in, Huseyn-i Kerbela’inin dedesi, ceddi. Asılda vardır hem feraset hem cesaret ve hem de izzet pek muhteşem.

   Ve Muhammed resul… Tek bakışı, tek kelamı, tek atışı yerle bir eder zalimi. Muhammed resul… Muhammedilerinin tek rehberi, önderi, tek lideri, serveri. Muhammedi duyunca Muhammed resulü(as) , ürperir vücudu, parlar gözleri, tazelenir kanı, yumruk yumruk olur elleri. Muhammed resul, hatırlatır cesaret parıldayan cenkleri, kahramanlık marşlarını haykıran Uhud, Hendek, Bedirleri.

Muhammed resul kıyamın öğretmeni, Muhammed resul… Rahmet ve kılıç peygamberi, merhamet ve cesaret muallimi, önderi…

 

                                                                                                     

Ryan Reynold

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *