0

 

Kâbe’nin Rabbine And Olsun Ki Batman Kazandı.

Peygamber Sevdalıları Platformuna üye dernekler arasında bulunan Hira Der  “Gözümün Nuru Namaz Etkinliği” ile Batman tarihine önemli ve etki yapacak bir program düzenledi. 15 tatilde 7 -12 yaş arası yüzlerce çocuğa namazı öğreten Peygamber Sevdalıları Platformu düzenledikleri etkinlik ile sosyal medya ve Batmanın gündemine oturdu. Minik bedenlerin başlarındaki takke ve ellerindeki pankartlarla şuana kadar alışılmışın dışında bir eylem gerçekleştirmeleri epeyce ses getirdi. Zahit ve rehberler yetiştiren Batman, Kâbe’nin rabbine and olsun ki kazandı.

Her ne kadar güvenlik bahanesiyle Diyarbakır Caddesi üzerinde masumane yürüyüşlerine müsaade edilmese de başlarındaki takke ve dillerindeki "Namaz Benim Direğim" sloganlarıyla yürüyüş gerçekleştiren koca yürekli minik bedenler görenlerin hayran bakışları arasında tatilde terbiyesini aldıkları namazlarına sahip çıktılar.

 

MEDİNEYİ HATIRLADIK

Yüzlerce nazenin kız ve erkek çocuğun bu yürüyüşü, uğruna kurban olacakları namazlarındaki belki ilk kıyamlarıydı. Çocukların son olmayacak bu kıyamları bizlere Mekke’den Medine’ye hicreti sırasında peygamberi dört gözle bekleyen Medine’deki Neccar Oğullarının çocuklarını hatırlattı.

Evet, namaz nuru ile gerçekleştirdikleri yürüyüşle gönüllere taht kuran minikler geleceğin mümtaz neferleri olarak bu toprakları hak ve hakikat üzeri tanzim edecekler. Dinlerini sağlam temeller üzerine ikame eden işte bu nazik bedenler gözlerimizi ve geleceğimizi aydınlatacaklar. Her biri birer Ali, birer Musap, birer Hamza, birer Zeynep ve Sümeyye olup Bedirlerde, Uhutlarda, Hayberlerde destanlar yazacaklar. Gâh Diyarbakır Caddesi üzerinde gâh Gülistan Caddesi İnsan Hakları Anıtı önünde hak ve hakikat savunucusu birer muvahhitler olacaklar.

APOİZMİN İFLASI YAKINDIR

Minik bedenleriyle Batman sokaklarında haykırdıkları “Namaz Benim Direğim!” sloganları, yaptıkları eylemler, apoizmin iflasının yakın olduğunu gösteriyor biiznillah. Bu ve buna benzer etkinlikler artık yağmacı ve çapulcu yetiştirilmek istenen, sağa sola zarar veren, vatandaşların malına ve canına kastedenlerin aksine; Müslüman Kürt halkının örf ve geleneğini ihya edecek,  onları aslına döndürecek imanlı bir neslin yetiştiğinin göstergesidir.

YIKAN DEĞİL İHYA EDEN YÜRÜYÜŞ

Halkımız Yürüyüş ve eylem denilince akıllarına dükkânların molotoflarla yakılması, taşlarla camlarının yıkılması ve mallarının yağmalanması geldiği için bu seferki yürüyüş bir başka ve anlamlı oldu.  Ehli iman ve ehli delalet’in amel defterlerini gözler önüne seren iki fotoğraf karesi, kimin bu halkın yar ve yardımsısı olduğunu dünya-ahiret maslahatını düşündüğünü Müslüman Kürt halkının çok iyi bellemesi lazım.  Peygamber sevdalısı ağabeyleri gibi halkın maslahatını şiar edinen, kıyam yürüyüşü sergileyen çocuklardan bir Allahın kulu rahatsız olmadı, minik peygamber sevdalıları vakarlı ve sevecen bir tabloyla takdir topladılar.

Bu eylemde dükkânı yağmalanan, yakılan ve yıkılan bir esnaf yoktu. Ellerinde taş ve molotof olan gençler de yoktu. Panik halinde dükkânlarının kepenklerini yarı aralayan, aman bugün çeklerimi, borçlarımı, ödemelerimi nasıl gerçekleştireceğim, bugün de dükkânımı kapatmak zorunda kaldım diyen esnaflar da yoktu.  Tam aksine peygamberleri gibi şefkat ve merhamet timsali bir eylemi gerçekleştirdiler koca yürekli minik bedenler. 

Bölge halkına kan gözyaşı ve dinsizlikten başka bir şey vermeyen, Molla Mizgin’in tabiri ile “Xediye Çakuç’u Das’a” (Çekiç Ve Orak Sahipleri),  Marksist Leninist cenahın gerçekleştirdikleri her eylemlerinde yaptıkları tahribat ve yıkımların aksine, hayran bakışların arasında yapılan bu eylem bir başkaydı. Bu sebeple dediğim gibi Memleketimin sokakları şuana kadar benzerine hiç şahit olmadığı ama artık sürekli hemhal olacağı mübarek bir eylemle karşılaştı. Öyle bir eylem ki Allahın, resulünün ve de milletimizin hoşnutluğunu kazanan bir eylem. Hamd jı xwedare. Hamd jı xwedare ku, bızrê Huseyna şın bu.

KÜRT HALKINI DİNSİZLEŞTİREMEYECEKLER

Dile getirmeye dahi hayâ ettiğimiz ahlaksızlığı ve dinsizliği bu topraklarda meşrulaştırmaya çalışanlar,  Müslüman Kürt halkını dinsizleştirme gayret ve çabası içinde olanlar sokak ve meydanlarda cirit atıyordu. Müjdeler olsun! Artık öyle değil.  Sokak ve meydanlarda bundan böyle dinini ve namazını sahiplenen yürekli mücahitler var.

 

Gözümün nuru namaz etkinliğinde bir konuşma yapan Mehmet Göktaş Hoca’ın dediği gibi Allahın izniyle şehitler diyarı Batman, İslam uğruna bedel ödeyen Batman öncü olacak...” Kâbe’nin rabbine and olsun ki Batman kazandı sözüyle noktalayalım. Davamızın sonu Allaha hamd etmektir.”

Ryan Reynold

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *