0

 

Son günlerde gerek sosyal medyada gerek kimi yazılı basında ve dilden dile dolaşan bir kirli propaganda Batman halkı üzerinde yapılmakta. Her ne kadar kaynağı tam olarak belli değilse de büyük etkisi olduğu kesindir.

Neymiş efendim bu güne kadar Cizre’de, Silopi’de, Sur, Nusaybin ve Dargeçit’te olduğu gibi hendek kazılmasına izin verilmediği için “Batmanlılar hainmiş”

Bu yakıştırmayı yapanlar ve bilip bilmeden bunu yayanlar buna alet olanlar Batmanın ve Batmanlıların dostu değil ve Batmanın halkına büyük saygısızlık ve haksızlık ediyorlar.

Soruyorum size eğer Kürt halkının evlerini başlarına yıkmak veya devlet eli ile yaptırmak, Kürtleri evinden yurdundan göçe zorlamak, onları fakir hale getirmek, evlatlarını polis ve askerin eli ile öldürtmek Kürtlük müdür? Eğer gerçek Kürt olmak bu ise ve bunu yapmayanlar hain Kürtlerse o zaman tarih boyunca Kürtlere bu zulümleri reva görenler Zilan’da, Dersim’de, Diyarbakır’da ve Kürdistan’ın her tarafında Kürtleri diri diri yakanlar, âlimlerini önderlerini darağaçlarında asanlar, kimyasallarla Kürtlere Halepçeleri yaşatanlar da gerçek Kürtlerdir.

Dolayısıyla sokaklarında ölüm hendeklerini kazdırmıyorlar, camilerini ateşe vermiyorlar diye Batman halkına bu kirli yakıştırmayı yapanlar Kürtlerin düşmanıdır. Bu yakıştırmayla halkı tahrik ederek Batmanı da Cizre’ye Diyarbakır’a Nusaybin’e Kerboran’a dönüştürmek istiyorlar. Bu oyun karşısında halkımız uyanık olmalı, asla bu kirli tezgâha alet olmamalı.

Zaten böyle bir girişimde bulunma niyetinde olanlar da bilsinler ki bu kirli tezgâhı Batman’da kurmada başarılı olamayacaklar.

Neden mi?

Birincisi Batman’ın fiziki yapısı buna müsait değil, sokakları mahalleleri buna müsait değil.

İkincisi her ne kadar seçimlerde Batman halkı yüzde yetmişlere varan oy desteğinde bulunmuşsa da kan akmasın huzuru kaçmasın diye vermişti.

Üçüncüsü etrafında hendek kazılan yerlerdeki halkın başına gelen felaketlerden ders çıkaracak kadar akıllıdır.

Dördüncüsü ve en önemlisi Batman halkının tamamı PKK’li değil. Her mahallede her sokakta PKK gibi düşünmeyen, PKK’nin hendek politikasına karşı çıkan dindar insanlar vardır. Bu insanlar huzurunun kaçırılmasına izin vermeyecek. Sokağının kazılmasına izin vermeyecek. Evlerinin sokaklarının hedef haline getirilerek tahrip edilmesine fırsat vermeyecek. Hiç bir yerde olmadığı kadar Batman’da PKK’nin politikalarını benimsemeyen inançlı insanlar ve İslami camialar vardır. Bugüne kadar her ne pahasına olursa olsun inancına, değerlerine malına mülküne sahip çıkan ve PKK’nin zulümlerine boyun eğmemiş Müslümanlar vardır, bu insanlar bu gün de camisine Kuranına, evine ve sokağına da haklı olarak sahip çıkacak ve kimsenin onlara zarar vermesine seyirci kalmayacaktır.

Bütün bu hakikatleri bir araya getirdiğinizde Batmanlı gençlerin böyle tehlikeli bir tuzağa düşmeyeceğine inanıyorum.

Batman halkına da diyorum ki bugüne kadar her türlü fedakârlığınıza rağmen en ufak bir şeyde sizleri “hain Kürtler”ilan edecek kadar vicdansızlarla yol yürümenin ne kadar yanlış olduğunu eninde sonunda bir sebeple böyle bir duruma düşeceğinizi unutmayınız. Huzurunuzu selametinizi evlatlarınızın selametini düşünmek sizin vazifenizdir. Etrafımızdaki ateş çemberinden ders çıkarmalıyız. Birileri bilerek bu coğrafyayı Kürtsüzleştirmek istiyor ki Kürtlerin yerinden yurdundan göç etmek zorunda bırakıyor. Bu oyunlara gelmeyelim

 

Rabbim feraset nasip etsin.

Ryan Reynold

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *