0

 

“Allah’ın mescitlerini ancak Allah’a ve ahiret gününe inanan, namazı kılan, zekâtı veren ve Allah’tan başkasından korkmayan kimseler imar ederler. İşte hidayet üzere oldukları umulanlar bunlardır.”  Diye buyurmaktayken, birileri kalkıp, bellerine bombalar bağlayarak camileri yıkıyor. Aslında onlar camileri değil, İslam’ı, yani dinimizi bombalıyorlar.

“Allah’ın mescitleri içinde, Allah’ın isminin anılmasını men eden ve o mescitlerin harap olmasına çalışandan daha zalim kim vardır? İşte o zalimler yok mu, onların bu mescitlere  korka korka girmekten başka hakları yoktur. Bunları yapan o zalimlere, dünyada büyük bir felaket ve mahrumiyet, ahirette de büyük bir azap vardır.” (Bakara 114)

Camiler Allahın yeryüzündeki evleri ve aynı zamanda Kâbe’nin birer şubeleridir. Dolayısı ile Kabe ne kadar dokunulmaz ise camilerin de bir o kadar dokunulmaz olması gerekir. Yukarıdaki ayetlerden birincisi Allah’a ve ahrete iman edenlerin vazifesinin camileri inşa etmek ve onlara sahip olmak olduğunu,ikincisinin ise camilere zarar veren ve insanları camilerden engelleyenlerin herkesten daha zalim olduklarını net bir ifade ile ortaya koymaktadır.

Tarih boyunca Ebrehelerin,Cengizhanların,Siyonist ve emperyalistlerin camilere, medreselere  kütüphanelere düşmanlık ettiklerini onları ateşe verdiklerine şahit olmuştuk.Daha sonra da yakın tarihimizde kimilerinin camileri ahıra çevirerek fonksiyonundan koparmaya çalıştığına şahit olurken son zamanlarda ise nüfusunun yüzde yüze yakını Müslüman olan ve tarih boyunca islam’a hizmetkarlıkta en önde olan bir halkın yani Kürt halkının evlatları tarafından camilere medreselere kuran ve kuran kurslarına açık bir şekilde saldırdıklarına onları ateşe verdiğine sık sık karşılaşıyoruz.

Irkları dinleri dilleri yaşadıkları coğrafya ve ayrı zamanlarda yaşıyor olmalarına rağmen aynı zihniyete sahip oldukları bir gerçektir. Hepsinin ortak noktası Allaha, islama ve Müslümanlara düşmanlıktır. hedefleri İslamsız, ibadetsiz, kuransız camisiz cemaatsiz ve Allahsız bir toplum ortaya çıkarmaktır.camiler de tarih boyunca topluma Allah’ı islam’ı Kuranı ibadeti öğretmede merkezi mekanlar oldukları için bu mekanları her vesile ile tahrib etmeye çalışıyorlar.

Bugün Diyarbakır gibi Mekkeden sonra dünyada en çok mukaddesatları kendisinde bulunduran maneviyatı yüksek olan sahabelerin makberleri ile şereflenen bir şehrin göbeğimde camilerin aylardır ibadete kapalı olması,minarelerinde ezanın yasaklandığı ancak pkk’nin marşlarının seslendirilmesi yetmediği gibi caminin ateşe verilmesi söndürmeye çalışan görevlilere engel olması kabul edilebilir bir durum değildir.Bunu yapan veya sebep olnların ebrehe,cegizhan ve Siyonist zihniyetlerine tabi olduklarının açık bir göstergesidir.halkımızın artık bunları görmesi gerekir.

Daha düne kadar hdp’li belediyelerin eli ile ve müdslüman halkın gelirleri ile Diyarbakır’daki kiliseler milyarlar ödenerek restore edilirken ve ibadete açılırken her ne hikmetse diğer taraftan aynı zihniyetin mensupları yine Diyarbakırın merkezinde camileri ibadete kapatıyor, minarelerinde marşlarını seslendiriyor, kendileri için adeta mevzi ve cephaneliğe çeviriyor caminin dibinde hendekler kazarak adeta camiyi hedef haline getirerek ya kendisi tahrib ediyor veya buna sebep oluyor. Allaha peygambere kurana ıslama camiye ve ibadete saygısı olan bunu yapar mı?

Dün camiye giden çocukların yolunu keserek bu halkın evlatlarını cami yolunda katleden ve camide kuran dersi verdiği için ömür boyu  dört duvar arasına haps eden zihniyetlerin sahipleri adeta el ele vermişçesine bugün de camileri hedef tahtasına koymuş ateşe veriyorlar. Bu çok tehlikeli bir gidiştir.stk lar,kanaat önderleri,İslami camialar,yetkililer ve ben müslümanım diyen herkes elele vererek bu tehlikeli ve yanlış gidişata dur demelidirler.ciddi ve gür bir sesle bunun kabul edilemeyeceğini haykırmalılar..hükümet ve diğer siyasi partilerde üzerlerine düşeni biran önce yapmaları gerekir.

Camilerimiz bir örgütün bir partinin veya bir kesimin değil her müslümanın ortak malıdır. onun için herkesin bunlara sahip çıkması gerekir. Dolayısıyla ne pkk ne de güvenlik güçleri hiçbir sebeple camileri hedefe koymaya hakkı yoktur. Camiler bilinmeyen tanınmayan görülmeyen mekânlar değil ki yanlışlıkla bir zarar verilsin kim zarar veriyorsa bilerek bunu yapıyor.

 

Ancak nazmında niyazında olan camiye cemaata devam edenler bununla beraber camiye islam’a kurana düşmanlık edenler camileri kuranları ateşe verenlere desteklerinizi sürdürdüğünüz müddetçe bu kötülüğün ortağı olduğunuzu da unutmayın. vesselam..

Ryan Reynold

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *