0

 

 

Bir hafta önce Diyarbakır’da Hz. Peygamber’e yapılan d*nsizliği şiddetle kınıyorum. Bunu yapan zihniyeti avazım çıktığı kadar da la-net-li-yo-rum.

 

Daha önce de kadınları özgürleştirmek! İçin Din-i İslam’ı Mubin’in değerlerine saldırmıştı aynı zihniyet. Çarşaflı kadınları esir göstermek için kelepçelediklerini mi hatırlatsam? Yoksa onları namus olarak görmediğinin kanıtı olarak astıkları afişleri mi yazsam bilmiyorum? Ama bildiğim bir şey var oda bu zihniyetin (özellikle) bölgemizde İslam dinini yaşayanları zan altında bırakarak yaşayacak olanları da etkilemek için var güçleriyle iftira atıp bu gibi iğrençliklerin Aziz İslam’da olduğunu yaymaya çalıştıklarıdır.

 

Yazının başlığını sadece “D*NSİZLER” düşünüyordum. Ama sonradan yapılan bir açıklama, beni “YANLIŞLIKLA D*NSİZLER” başlığını atmamı sağladı. Çünkü bilbordlardaki afişleri hazırlayan DBP (HDP)’li belediye yetkilileri, bu küstahlığı yanlışlıkla yaptıklarını belirttiler. Yani bu afişleri hazırlayan d*nsizler demişler ki; bizler çocuk gelinlerin ve kadına şiddetin önüne geçebilmek için kendimizce google’den arama tuşuna bastık ve görselleri inceledik. Karikatür ve resimlerin içerisinden çok masumane! Bir şekilde bu karikatürü beğenip seçtik. En saf duygularımızla! Beğenip seçtiğimiz karikatürü özellikle istasyon meydanı ve şehrin en belirgin bilbordlarında sergiledik ki, artık kimse kadınları dövmesin, küçük çocuklarını da evlendirmesin…

 

Tabii yersen…

 

Kimse kanmaz artık bu ucuz numaralarınıza. Kimse yemez bu oyunlarınızı. Kimse bu oyununuza eşlik etmeyecektir bundan sonra. Bu sergilediğiniz paçavraları kendiniz oynayıp kendiniz izleyeceksiniz Kürdistan topraklarında. En değerlilerimize saldırdığınız için Müslüman Kürt-Türk milletinin desteğinin gün be gün sizin arkanızda olmadığını fark edeceksiniz. Bu ihanetleriniz asla unutmayacaktır.

 

Acaba niye yanlışlıkla bastırdıkları afiş, gerilla elbiseleri içerisinde daha okula giden bir kız çocuğunu dağa götürme resmi çizdirilmemiş. Ya da 2 yıl içerisinde 2 binden fazla çocuğun dağa kaçırıldığı resmedilmemiş de illa kutsiyete hakaret olacak.

 

Kadınlarını diri diri toprağa gömen, gömülmeyen birkaç tanesi varsa da köle diye pazarlarda satılan bir medeniyetten, kadınların (annenin) ayaklarının altına cennetleri seren medeniyetin mimarı olan Hz. Muhammed (s.a.v.)’e ve elçisi olduğu dinin değerlerine hakaretle birileri zannediyor ki, kadınlar özgür olacak. Kadınları köleleştiren, azarlayan, döven, söven, herkes tarafından kullanılmak üzere toplum malı yapanlar bu zihniyettir. İslam’dan önce de bu zihniyet vardı, İslamiyet’ten uzaklaşan zihniyette de bu var olacaktır.

 

 

Kadına şiddetin bitmesini isteyenler varsa gelsin İslam dini’nin kadına verdiği değeri İslam’ı yaşayan ailelerden bilgi alarak görsünler. Ben kendim İslam’ın kadına verdiği değeri burada yazmayacağım, yazsam belki faydası olmayacaktır. Ama özgürlüğü başka yerlerde arayan kişilere söylüyorum kendiniz gidip araştırın, okuyun, dinleyin. İslam’ın en özgürlükçü dini olduklarını göreceklerdir. İslam; kadının şereflice, hayâlı olarak örtünmesini emreder. Çünkü kadın, Yüce Allah’ın bir erkeğe vereceği en değerli hediyedir ve onu korumak için de her şerefli erkek şüphesiz serden geçecektir. Haa şayet özgürlüğü çıplaklığa bağlayacaklar olanlar varsa da biz o özgürlüğü istemiyoruz o özgürlük merkeplere bahşedilmiş onlara kalsın…

Ryan Reynold

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *