0

Kim yaparsa yapsın, ne adına yapmış olursa olsun Ankara’da yapılan bombalı eylemi şiddetle ve nefretle kınıyoruz. Maalesef sadece televizyon ekranlarında seyrettiğimiz Irak ve Suriye’deki görüntülerin ve acıların aynısını yaşadı ülkemiz ve insanımız.

                Tabi yıllardır İslam coğrafyasında kan döken vampirler kana doymamış olacaklardır ki, bu kaosu ısrarla Türkiye’nin içine de taşımak istemektedirler. Biliyorlar ki, bu coğrafyada en muhkem kale Türkiye kaldı. Burayı da karıştırıp emperyalist hedeflerine ulaşmak istiyorlar. Allah’a şükürler olsun ki, insanımız sağduyulu davranıyor ve kolay kolay daha önce oynanan malum oyunlara gelmiyor.

                Çoğunluk oyunlara gelmiyor ama patlatılan bombalardan, ölen insanların kanları ve bedenleri üzerinden toplumu kamplaştırmaya çalışanlar da yok değildir. Aylardır bölgede terör estiren PKK ve türevleri yapılara ses çıkar(a)mayanlar, nedense bu olayda hemen katili elle bulmuş gibi ilan edebiliyorlar. Elinde delil yokken, eylemi kimse üstlenmemişken alelacele eylemi devlete yıkmaya çalışmak olsa olsa birilerini gözden uzaklaştırma ve hedef saptırmak olur.

                Barış kelimesi birilerinin ağzından çıkınca nedense daha çok ölüm, daha çok gözyaşı aklıma geliyor. Barış diyerek çocukları ailesinden koparıp dağlara götüreceksiniz, yeri geldiğinde canlı kalkan olarak kullanacaksınız, döşediğiniz mayınlarla ölen çocukları görmezden geleceksiniz, sonra da anneler ağlamasın diyeceksiniz. Anaları ağlatan siz değil de uzaylılar mı?

                7 Haziran seçimlerinde de benzer bombalar patlamıştı. Patlayan bombalar sayesinde sandıklardan da istedikleri sonuçlar çıkmıştı. Sanki aynı senaryo tekrar oynanıyor. Bu sefer hesap daha büyük. Dileğimiz bu vahşi eylemi gerçekleştirenlerin bir an evvel ortaya çıkarılmasıdır. Devlet de bu konuda üzerine düşen vazifeyi yerine getirerek, karanlık bütün noktaları aydınlatmalıdır. Peki ya birilerinin dediği gibi bombacılar işaret ettikleri yerden çıkmazsa. Ya onların hiç beklemedikleri bir takım yapıların eseriyse bu bombalar. Ya uluslararası şebekelerle işbirliği yapan ve yabancı istihbaratların desteğiyle bu işler planlanmışsa. O zaman da çıkıp milletin karşısına özür beyan edecekler mi? Biz, bilgi sahibi olmadan işimize böyle geldiği için böyle konuştuk diyecekler mi?

                Şehirleri yaşanmaz hale getirenler, hendeklerle yaşamı halka zindan edenler, kendilerine karşı çıkanları da acımasızca katleden yapılardan herşey beklenir. Viranşehir’de HDP’nin toplantı düzenleyeceği alana bomba koyarken yakalananları kimse görmek istemiyor. Ya Ankara bombacıları da aynı şekilde ise?

                Haksız yere insanları öldürmenin hiçbir dinde yeri yoktur. Adı DAEŞ ya da başka bir örgüt olsun. Önemli olan bu zulmü kim yaparsa yapsın aynı ölçüde karşı durabilmektir. Ama siz bazı örgütleri masum gösterip yaptıklarını kutsarsanız, kusura bakmayın sizin inandırıcılığınız kalmaz. İkiyüzlülüğünüz sizi ele verir. Anma toplantılarına gülerek gidersiniz, ama kameralar karşısında da ağlama numarası yaparsınız.

                Siz ne yaparsanız yapın, sizin bir hesabınız varsa , bütün hesapları gören yüce Rabbimizin de bir hesabı vardır. Ve o hesaplar ortaya çıktığında sizin yüzünüz kapkara olacaktır.

 

Ryan Reynold

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *