0

 

          Kış mevsiminin başlangıcı olan aralık ayına yaklaşırken soğuklar ve soğuklarla beraber elektrik kesintileri iyiden iyiye kendini Batman halkına hissettirmeye başladı.

          Özelleşme gerçekleştiğinden bu yana Dicle EDAŞ (Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş) Batman İl Müdürlüğü görevini yürüten ve yaklaşık bir sene önce Mardin’e atanan Tekin Türk daha Batmanda görevinin başındayken meydana gelen aşırı elektrik kesintilerine önlem olarak “Mastır Projesi”ni gelecek sene, yani bu sene için devreye sokacaklarını ve bu sayede yerleşimin yoğunluğuna ve ihtiyacına binaen elektrik enerjisi dağıtımının hangi noktalarda ve hangi dağıtım şebekesinin envanterinde bulunması gerektiğine yönelik bilgi sahibi olacaklarını ve dolayısıyla elektrik arızalarını daha kısa bir süre zarfında çözüme kavuşturacaklarını ifade etmişti. Ancak Sayın Tekin Türk bu projesini hayata geçirmeden Mardin iline atandı. Yerine ise Şanlıurfa İl müdür yardımcılığından Batman İl müdürlüğüne terfian Sayın Murat Dursun atandı. Doğrusu Sayın Murat Dursun’a bu projenin hayata geçip geçmediğini, hayata geçmediyse akıbetinin ne olduğunu yok eğer bu projeyi gerçekleştirmeyeceklerse ilimizde sıklıkla yaşanan elektrik kesintilerine karşı ne gibi önlemler aldığını sormak isteriz.

           İlimizin elektrik kesintilerine karşı projeler üretmek Batmanımızın en büyük sorunlarından bir tanesini çözüme kavuşturmaya adım atmak olur ki bu da şu an için en elzem girişimlerden birisi olur. Çünkü ilimizdeki elektrik kesintileri sabrın sınırlarını zorlayan, insan psikolojisini altüst eden, hayat standardını düşüren, işinden gücünden geri bıraktıran ve yaşadığı hayattan bıktıran bir sıklıkla oluyor ki bu sorunun çözüme kavuşturulması aciliyet arz eder. Hal böyle olurken Sayın Murat Dursun’un bu kesintilere karşı bir önlem almaması durumunda önümüzdeki şu birkaç ayda adını sıklıkla basında duyacağımız anlamına geldiğini şimdiden söylemek herhalde kehanet sayılmasa gerek.

           Batmanın ve Batmanlının yüksek bir hayat standardına kavuşması, Avrupa ülkelerinde nadiren de olsa meydana gelen elektrik kesintileri sebebiyle kesintinin olduğu bölgedeki insanların her saat başına tazminat alması dolayısıyla yaşam sürdüğü lüks hayat standardı kadar hakkıdır.

           Genelde ülkemizin özelde Batmanımızın böyle bir hayat standardına kavuşmasını uzak görmek veya böyle bir ihtimalin olmasını mümkün görmemek insanımızı buna layık görmemekle eşdeğer olur ki bunu da aşağılık kompleksinin bir ürünü olarak addedebiliriz.

 

           Dolayısıyla kent insanımızın böyle bir hayat standardına kavuşması için, hiç olmazsa kesintilerin sinir bozucu bir sıklıkla yaşanmaması için projeler üretmek bunu için çareler aramak gerektir. Yapılan projenin adı ister mastır olsun ister başka bir şey olsun en kısa zamanda yürürlüğe koyup Batmanımızın bu sorununu çözmek şu an için en önceliklerimiz arasındadır diyebiliriz. 

Ryan Reynold

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *