0

                                               

Çok kısa bir zaman önce ülkemizde bir genel seçim yapıldı. Hatırlayalım o günleri yani partilerin halka verdikleri sözleri. AKP ısrarla o güne kadar yaptıkları hizmetleri sıralıyor ve diyordu ki hem iktidarı hem de anayasayı değiştirecek kadar milletvekili verin aksi takdirde ne çözüm süreci nede Kürtlerle Türklerin barışı kalır. Yani zımnen şu tehdidi yapar gibiydi.” beni bir kez daha tek başıma iktidara getirmeseniz eski günlere hazırlıklı olun “

HDP ne diyordu kapı kapı dolaşırken “Barış için akan kanın durması için barajı aşmamız gerekir. Aksi takdirde Kürtlerin bütün mücadelesi biter. Dolayısıyla bize kim oy vermese haindir. Barajı aşamasak bu halkın kıyametini koparacağız.”

HÜR DAVA partisi ne diyordu” Neslinizin ıslahı, gerçek bir barışın sağlanması ve bugüne kadar ihmal edilen hizmetlerinizin görülmesi için en az HDP kadar kürt ve en az AKP kadar İslami olan hüda par’a detsek verin, aksi takdirde AKP ve HDP bir değirmenin alt ve üst olan iki taşı gibidir, aralarında ezilip gidersiniz.”  dedi.

Netice itibarı ile bu halk bir tercih yaptı. Ve maalesef yaptığı yanlış tercihin cezasını da çekiyor. Oylarını AKP ve HDP arasında adeta paylaştı. Ama gelinen noktada görüyoruz ki korktuğu başına geldi. Tabiri caizse ektiği rüzgârı fırtına olarak biçiyor. Yanlış anlaşılmasın bugün olup bitene seviniyor değilim böyle bir şeyden Allaha sığınıyorum. İnancım da buna izin vermiyor. Aksine herkesten daha çok bu akan kandan ve anne babaların yetim kalan yetim ve dul kalan gencecik eşlerin feryadu figanına kahr oluyorum, buna kahr olmayanlar inancından korksun. Ancak yapılan bir yanlışın tekrar edilmemesi adına  “dost acı söyler.”tabiri gereğince bunları konuşuyorum.

Bugün yaşananlar bir zulüm müdür?

Evet.

Peki, Allah kullarına zülüm eder mi?

Hayır. Zira ayeti kerimelerde Allah şöyle buyuruyor.

 Bu, evvelce ellerinizle kendinize hazırladığınız şeydir ve şüphe yok ki Allah, kullarına zulmetmez. enfal-51

Şüphesiz Allah, insanlara hiçbir şekilde zulmetmez; fakat insanlar kendilerine zulmederler (yunus 44)

Başınıza gelen herhangi bir musibet ellerinizle işlediklerinizden ötürüdür. O, yine de çoğunu affeder(şura 30)

Evet, eğer Müslüman bir cemaat kendilerine dünya ve ahreti için hizmet etmek için destek talep ediyor, bu Müslüman halk da kalkıp namazsız, ibadetsiz, helal haram bilmeyen, hatta gayri Müslim kişileri destekleyip onları kendilerine rehber ediniyor, öbür taraftan her yönü ile dürüst, muttaki şahsiyetleri adeta cezalandırıyorsa her halde Allah’ın bu insanları bu yanlışlarından dolayı mükâfatlandırmasını beklemiyorsunuz.

Yine bir Müslüman halk kendi şahsi menfaatini halkın menfaati üstünde tutan ihalecileri, kısa yoldan köşeyi dönmek isteyenleri,boğazına kadar harama batanları dindar dürüst insanlara tercih ediyorlarsa her halde bu hatayı yapan bu halkın Allah tarafından ödüllendirilmesini beklemiyorsunuz.

Belki acı konuşuyorum ama maalesef halkımız yıllardır kendilerine kan ve gözyaşı dayatanları adeta ödüllendirdi yine yıllardır Müslüman halkın desteği ile iktidarda olan hükümette yıllarca bu halkı elinde silah olan kesimin pençelerine teslim etti. Neticede bu halk bu iki kesimi yaptıklarından dolay cezalandırması gerekirken bir kez daha ikisini destekledi, dolayısıyla onlar da hizmetlerine devam ettiler. Neticenin böyle olacağı biliniyordu.

Şimdi bir kez daha Allah bu halka bir fırsat vermiştir. Belki de Allah bu halkı kurtarmak için bu durumu ortaya çıkarttırmıştır.

Ancak bu halk eğer yaptığı yanlıştan vazgeçmez, yanlışından dönmezse yani kendi elleri ile kendi halini değiştirmese Allah korusun yarınımız bugünümüzden beter olabilir. Zira yüce Allah şöyle buyuruyor.

 

Şüphesiz ki, bir kavim kendi durumunu değiştirmedikçe Allah onların durumunu değiştirmez.(rad-11)yanlış tercihimizi doğru tercihe çevirelim ki Allah da bize merhamet etsin huzur, kardeşlik ve barışı insanca yaşamayı nasip etsin. Yakın zamanda bu günleri yaşamak dileği ile Allaha emanet olun. 

Ryan Reynold

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *