0

HDP Batman Milletvekili Ali Atalan, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde alçak uçuş yapan savaş uçaklarının bölge halkının psikolojisini ve sağlığını olumsuz yönde etkilediğini belirten açıklamalarda bulundu. PKK'nin bölgede yaptığı terör eylemleri bölge halkına moral mi veriyor diye Atalan'a sormak lazım? Bölge halkına uçak sesleri her ne kadar rahatsızlık veriyor ise, PKK çetelerinin yapmış olduğu eylemlerde on misliyle rahatsızlık veriyordur, bunu bilmelerini isterim. Olan yine bölge halkına oluyor. Halk artık ticaret yapamaz oldu. Yakılan tırların haddi hesabı yok. Mücadele ettikleri halk(!)ın hak ve hukukuna tecavüz eden PKK, hangi yüzle Kürt halkının özgürlüğü savunuculuğuna soyunuyor doğrusu akıl karı değil. Bir tarafta Kürt milletine yaşam hakkı tanımayacak, malını gasp edecek, kundaklayacak ve ticaret alanlarını kesata uğratacaksın, bir tarafta onların hukukunu savunma iddiasında bulunacaksın. Hadi oradan! Yeter artık çekin pis kanlı ellerinizi bu mazlum Kürt halkının üzerinden. Bölgeye otuz yıldır huzur vermediniz. Mücadelesini verdiğinizi iddia ettiğiniz halk, zulmünüzden ötürü her zaman dillendirdiğiniz "Edi Bese" naraları atıyor. 

PKK İncirliğe Karşı Satıldı

Bölgede bir iç savaşı çıkarma peşinde olan PKK, patronu büyük şeytan Amerika tarafından satıldı. İncirlik üssüne karşı satılan HDPKK, hava saldırıları sonrası çözüm süreci için barışı dilinden düşürmemesi, geri adım attığını ve sözüm ona çözüm süreci mücadelelerinde(!) 2010 yılının gerisine dönüldüğünü anlamış olduğunu gösteriyor. Patronu ABD tarafından onay vermesi durumunda gözünü kırpmadan bölgeyi kaosa sürüklemekten çekinmeyen PKK, ABD'nin ihaneti üzerine serseme dönmüş bir şekilde terör estirdi. Halkı sokağa dökmeye gayret ettiyse de bunu başaramadı. Halktan seçim sürecinde aldığı(!) desteği, "Serhıldan" çağrılarında görmeyince HDPKK ikinci bir şoku yaşadı. PKK'nin siyasi uzantısı olan HDP'nin bölgede almış olduğu oylar (yapılan hile ve desiseleri hesaba katmazsak),  bölgeyi kaosa sürüklemenize engel olmak isteyen halkın huzurlu bir yaşam sürdürmek istemelerindendir. Unutulmasın ki şerrinizden emin olmak isteyen Kürt halkı huzurunu kaçıracak kaos ortamında size destek vermeyecektir. Kan, gözyaşı ve kendi halkına estirdiği terörden nemalanan PKK bakalım olası erken seçimde siyasi uzantısı HDP'ye ne kadar oy kaybettirecek hep beraber göreceğiz. 

Hükümet Yanlışlarında Bocalanıyor

Başbakan Davutoğlu, Selahattin Demirtaş'ın silahların bırakılması konusunda yaptığı açıklamalarına geciktiği nedeni ile eleştiride bulundu. Davutoğlun’a bir de biz soralım 6-8 Ekim olaylarında hükümet neredeydi? Durumun vahametinde değil miydiniz? Bölgeyi PKK’ye teslim etmediniz mi? Yanlış politikalarla sürdürdüğünüz çözüm süreci uğruna bölge halkını ateş altında bırakmadınız mı? Valilerinizin eğer müdahale olsaydı şehitler olacaktı açıklamaları ne oldu? Gerçekleşmesinden korktuğunuz o haberler başınıza gelmedi mi? Hükümetin geçmişinden ders alması lazım. Ancak görüyoruz ki çözüm süreci konusunda hükümet aynı hatalar etrafında bocalanıp duruyor. Davutoğlu’un çözüm süreci konusunda kimleri muhatap alması gerektiğini iyice irdelemesi lazım. Bölge halkını, kanaat önderlerini, Hüda Par camiası ve söz sahibi olanları dinlemek zorunda. Aksi halde çözüm süreci aynı başarısızlıkla sonuçlanacağını bilmelerini isterim.

 

STK'lar Yetersiz Ve Cılız

Türkiye gündemini uzun zamandır meşgul eden hava saldırıları, operasyon, gözaltı, PKK'nin eylem ve bölge ekonomisine yönelik yaptığı darbeyle ilgili sivil toplum kuruluşlarının ne kadar müdahil olup tepki gösterdiğini irdeleyecek olursak yok denecek kadar yetersiz olduklarını söyleyebiliriz.  Yapılan ufak çaptaki açıklamaların çok yetersiz ve cılız olduğunu, HDPKK ye yakınlığıyla tanınan kimi sivil toplum kuruluşlarının ise PKK’nin sözcülüğünden öteye gitmediğini gördük. Sivil Toplum Kuruluşları PKK’nin eylemlerini sonlandıracak türden girişimlerde bulunmadığı sürece bölgede bu illet ve sorun sürecek ve PKK, var olduğundan bu yana bölge halkını haraca bağlayacak, mahkemeler kuracak, infaz edecek, yağmalayacak, kundaklayacak, bölgenin ekonomisine darbe vuramaya devam edecektir. Sivil Toplum Kuruluşları gereken müdahale ve tepkiyi göstererek Kürt halkına bu zulmü reva görenlere gereken cevabı vermeleri lazım… Aksi halde sivil toplum kuruluşları tabela kuruluşlarından öteye geçemeyeceklerdir.

Ön Yargıların Hâkim Olduğu Toplantı

Geçtiğimiz günlerde ön yargılar giremez sloganıyla her ay toplantı düzenleyen Küçük Millet Meclisinde menfur bir olay yaşandı. Adı "Ön Yargılar Giremez" olan toplantıya ön yargılar hâkimdi. Moderatörlüğünü Batman Barosu Av. Ahmet Sevim'in yaptığı toplantıya yapılan davet üzerine İlke Haber Ajansı muhabiri işi icabı çekime gitti. Ancak çekimden rahatsız olanların olduğu gerekçesiyle moderatör olan Batman Baro Başkanı rahatsız olanların olduğunu söyleyerek İlke Haber Ajansı muhabirine çekim yapmamasını söyledi. Basına sansür olarak değerlendirilen bu olay kabul edilir değil. Hem davet edeceksin hem de çekim yapılmasına engel olacaksınız. Madem basının çekim yapmasına müsaade etmeyecektiniz de neden basın mensuplarını davet ettiniz. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu... Fi Emanillah. 

 

 

Ryan Reynold

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *