0

 

O, göklerin, yerin ve her ikisi arasındakilerin Rabbidir; şu halde O'na ibadet et ve O'na ibadette kararlı ol. Hiç O'nun adaşı (benzeri) olan birini biliyor musun? (Meryem Suresi, 65)

Bir müminin olmazsa olmaz özelliklerinden biri kararlılıktır. Kararlılık bilindiği gibi bir hedefe yönelik olarak azimle gayret etmek, karşısına ne kadar zorluk ve engel çıkarsa çıksın yılmamak, her şartta hedefine ulaşmak için yapması gerekenleri eksiksizce yapmak demektir. Müminler Allah'ın rızasını kazanmak için, her zaman kararlı olmaya özen göstermelidirler.

Değerli okurlar, maddi ve manevi feyiz ve bereketlerle dolu rahmet bereket ve mağfiret ayı olan ayını geride bıraktık inşallah her birimiz bütün bu feyiz ve bereketlerden en güzel şekilde istifade etmişizdir.

Ramazan ayı, İbadetlerimizle maneviyatımızı zenginleştirdiğimiz, oruçlarımızla maddi ve manevi sıhhate kavuştuğumuz, teravihlerimizle namazlarımıza daha farklı bir boyut kattığımız, Kur’an-ı Kerim okumalarımızla gönlümüzü sükûnete erdirdiğimiz, ihtiyaç sahiplerine zekâtlarımızı ve fıtır sadakalarımızı ulaştırmakla kardeşlerimizin sıkıntısına derman olmaya çalıştığımız bir aydı. Peygamberimizin dile getirdiği üzere, evveli rahmet, ortası mağfiret sonu ise cehennemden kurtuluş ayıydı. Bu ay ile İnşallah rahmete nail olduk, mağfiret üzerimize sağanak sağanak indi ve Cehennemden kurtuluşumuzu gerçekleştirdik. Böyle mübarek bir ayın feyiz ve bereketiyle hayat bulduktan sonra önemli olan bu kazanımlara sahip çıkmak ve bir daha günahlara dalarak manevi kirlerle kirlenmemeye dikkat etmektir. Zira değerli şeyleri kazanmak ne kadar önemli ise onları korumak da bir okadır önemlidir. Bu da devamlılıkla mümkündür.

Peygamberimiz “az da olsa devamlı olan ameller en hayırlı ameldir”diye buruyor.

Rabbimiz ayeti kerimede “ölüm sana gelinceye kadar rabbine ibadet et”diye buyurmuştur.

 

Dolayısıyla ramazan bitti diye artık güzel amellerimize ara vermeyelim. Çoluk çocuk genç ihtiyar kadın erkek hep beraber cıvıl cıvıl ihya ettiğimiz camilerimizi tekrar birkaç yaşlıya emanet etmeyelim. Bir ay boyunca dizlerimizden indirmediğimiz kuranlarımızı bir kez daha raflarda tozlandırmayalım. Mevlit iftar vesaire davetlerle aramızda inşa ettiğimiz sılai rahim ve kardeşliğimizi ramazan bitti diye terk etmeyelim zekât fitir ve sair yardımlarla yüzlerini güldürdüğümüz fakir muhtaç ve yetimleri sorunlarıyla baş başa bırakmayalım. Kısacası hepimizi saran ramazanın manevi atmosferinden bir yıl boyunca istifade edelim o maneviyatla beslenmeye devam edelim. Hazır ramazan mektebinde Allaha kulluk eğitiminden geçen azgın nefsimizin dizginlerini elimize almışken tekrar bu dizginleri ona teslim etmeyelim kısacası temizlendik temiz kalmaya devam edelim.

Ryan Reynold

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *