0

 

            Bundan 1440 yıl kadar önce İslam peygamberi bir söyleminde şöyle demişti: Ümmetim için en korktuğum şey Lut kavminin başına gelenlerin onların da başlarına gelmesidir.

            Seçimlere az bir zaman kala, meclise girmek isteyen tüm siyasi partiler, vatandaşların dikkatini çekmek ve onların oylarını kendilerine çekmek için her türlü propagandayı yapmaktadırlar, tabi halkın kime oy vereceği konusu tamamen halkın kendi iradesine kalmış bir durumdur ve buna da herkesin saygı duyması gerekir.

Siyasi partilerin seçimlerde daha fazla oy almak için yaptıkları propagandalar arasında bazen öylesine ilginç vaatler de oluyor ki; insanın “yuh artık” diyesi geliyor. Ya da partiler öylesine ilginç adaylar gösterebiliyorlar ki insanın utancından gülesi geliyor, bu durum sadece Türkiye de olan bir vaka değil, ilginç adaylara Avrupa Ülkelerinde de rastlamak mümkün. Örneğin; İtalya’da bundan yaklaşık yirmi yıl önce yapılan milletvekili seçiminde bir tane porno yıldızı aday olmuş ve bu yaratık tüm seçim propagandasını erotik kıyafetleri içinde yapmıştı.

Bu tür utanç verici batıl Avrupa içinde yapmak normal karşılanabilir, ama; özellikle dini hassasiyetlerinin yüksek olduğu söylenen ve sözüm ona bunlarla da övünen bölge halkının en büyük oy potansiyeline sahip bir parti; hiç çekinmeden “erkek erkeğe evliliği savunan ve bu yönde davranışlar sergileyen bir yaratığı bu dindar halkın vekili olması için aday gösterdi.

Öncelikle şunu söylemek gerekiyor ki söz konusu “Luti, yani erkek erkeğe evliliği yapan ve savunan” bu parti Kürtlerin bir kısmına vekil olması için gösterdiği bu zavallı kişiyi, kendi yanında gezdirmeye ve tanıtmaya cesaret edememektedir. Onu bölgemize getirecek kadar cesur bir yüreğe sahip olamamaktadır. Çünkü biliyor ki böylesine alçak bir fikri ve ahlaki bozukluğa sahip olan birini aleni olarak halkın önüne çıkaracak olursa halktan büyük bir tepki çekecek ve oylarında büyük bir düşüş olacaktır.

Peki böylesine halkın inancı ve kültürü ile bağdaşmayan bir karakteri aday gösteren söz konusu siyasal parti, bu zavallıyı aday göstermekten neyi amaçlamaktadır?

Eğer bu zavallı ve alçak karaktere sahip olan yaratık meclise girecek olursa, bir de halkın önüne ekranlarda aleni bir şekilde boy gösterip söz konusu partinin gurup toplantılarında yer alırsa, dindar olmakla övünen bölge halkı buna nasıl bir tepki gösterecek? Ya da tepki gösterecek kadar bir cesareti ortaya koyabilecek mi? Açıkçası emin değilim.

Düşünen “Luti olan, yani erkek erkeğe evliliği yapan ve savunan” bu ahlaksız yaratık, halkın en kutsallarına kulağını tıkayan bir siyasi parti eliyle bölgeye gelecek ve buradaki sözde mütedeyyin geçinen halka vekillik yapacak ve onların haklarını savunacak. Ne günlere kaldık. Daha neler göreceğiz?

Bir de şu durum da eğer gerçekleşirse; dindar geçinip de sözünü ettiğim partiye oy vermiş bir babanın ve annenin kız ve erkek çocukları hem cinsleri ile evlenmek istediklerini aile bireylerine söylerse buna nasıl bir tepki verilecek; insanın üzüntüsünden dolayı gülesi geliyor.

Acaba o zaman bu siyasi partiye oy vermiş anne ve babalar nasıl bir ruh haleti içine gireceklerdir. Yaptıklarından nasıl bir pişmanlık duyacaklar, merak ediyorum. Ama sözünü ettiğim bu siyasi partiyi de bu büyük cesaretinden dolayı tebrik ediyorum!....Dindar olmakla övünen bu halkı dinlerinden saptırmak için bu kadar cesurca bir davranış sergilediği için onları kutluyorum!..

Nasıl oluyor da bu kadar cesur olabiliyorlar? Yoksa cesaretlerini kendilerine her türlü yardımı emperyalist ve zalimlerden mi alıyorlar? Doğrusu merak ediyorum.

 

Ey bölgenin dindar vatandaşı, yol yakın iken tedbirini al, hem dünyanı hem de ahiretini kaybetmek üzeresin.

Ryan Reynold

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *