0

Mısır’da, Sisi’ye bağlı darbe mahkemeleri seçimle iş başına gelen ve Müslüman Kardeşlerin desteklediği Muhammed Mursi hakkında akla ziyan bir karar verdi. Verilen kararın İstiklal Mahkemelerinin verdiği karardan hiçbir farkı olmadığını söylemek isterim.

Özellikle batı emperyalizminin, her fırsatta en erdemli yönetim biçimi olarak Müslümanlara yutturmaya çalıştığı “Demokrasinin” böylece makyajı düşmüş ve en acımasız yüzü gerçek hali ile ortaya çıkmıştır. Hani batılı emperyalistler, bize her zaman demokrasiden dem vururlar, onun mükemmel bir yönetim biçimi olduğundan söz ederler ya, peki sormak gerekmez mi? Acaba Mısır’da Muhammed Mursi emperyalistlerin söylediği gibi demokratik bir seçimle başa gelmedi mi? Yoksa kendisi de mi darbe ile gelmişti de ona karşı bir darbe yapıldı ve geldiği gibi gönderildi? Hayır, hayır….

Aslında Mısır’da yapılan darbe ve akabinde darbe mağduru Müslüman Kardeşlere verilen acımasız idam ve uzun yollu hapis cezaları, batılı emperyalistleri çok sevindirmiş olabilir, ama umarım bu sevinçleri fazla uzun sürmez. Başta Büyük Şeytan ABD ve İngiltere olmak üzere, batılı tüm emperyalist ülkeler, Mısır’da meydana gelen darbeyi hep görmezden geldiler, darbe ürünü mahkemelerin verdikleri kararlara hiçbir tepki göstermediler. Çünkü aslında yargılanan, idama mahkum edilen ve uzun yıllar ceza evlerine tıkanan insanlar değil, bizzat onların kahroluş nedenlerini hazırlayacak İslami Anlayıştır. Bunun bilincinde oldukları için, yıkılışlarının ne kadar ötelendiklerini görürlerse, bundan o kadar zevk alacaklar. Ama boşuna çırpınmasınlar. Çünkü Allah’ın da bir vaadi vardır. ”Şuara 227: O zulmedenler yakında hangi inkılâb ile sarsılacaklarını bileceklerdir.”

Şunu da merak etmiyor değilim; acaba bu idam ve uzun süreli hapis cezasını veren zavallı, darbeci mahkeme hakimleri İslam’a olan kinlerini kustukları için vicdanen rahat etmişler midir? Kendilerini okutup o makama getiren efendilerine karşı görev ve sorumluluklarını yerine getirmenin huzurunu yaşamaya başlamışlardır. Hiç sanmıyorum. Eğer yakında dünya basınına Mısır’dan şöyle bir haber geçse hiç şaşırmam:

Müslüman Kardeşlere idam ve hapis cezası veren darbeci mahkemelerin hakimlerinden biri veya bir kaçı toplu intihar girişiminde bulunmuştur. Unutmadan bu tür olaylar “darbeci demokrasilerde” hiç te yabana atılacak durumlar değildir. Hatta darbeci Sisi’nin satılmış köpekleri görevlerini hakkı ile yapmış! söz de mahkeme üyelerine toplu bir infazda bulunup, onları hem kahraman yapmak, hem de topu Müslüman kardeşlere atarak onları halkın ve dünya kamuoyunun gözünde “”terörist” göstermek için böyle bir vahşeti işleyebilirler. Bu tür olayların daha önceleri meydana geldiği çok görülmüştür.

Bu arada verilen komik kararlara sadece tebessüm eden Müslüman Kardeşlere de bir kısa dokunuş ile dokunmadan edemeyeceğim.

Sizler yeryüzü ezilenlerinin gerçekten de en büyük umudu oldunuz, sizleri idama ve zindanlara mahkum edenler, gerçekte kendilerini zindana attıklarının farkında değiller, kendi elleri ile yaptıkları sarayları onlar için bir zindana dönüşmüştür. O zindan saraylarında asla rahat edemeyecekler ve asla rahat bir gün yüzü göremeyecekler. Göreceksiniz darbeci Sisi ve kukla mahkeme hakimleri süreleri dolunca nasıl da bir paçavra gibi atılacaklardır.

Ve siz ey demokrasi maskesi altında yeryüzünü fesada uğratan zalimler “büyük Şeytan ABD ve yandaşları” sizin darbeci demokrasinizin maskesi düşmüş ve sonu gelmiştir. Artık uyanan Muhammedi bir ümmet ve gerçek vahye dayalı bir vardır İslam vardır. İstediğiniz kadar çırpının, istediğiniz kadar darbeci iktidarlar devşirin, size kölelik edecek sahte liderler de edinin, ama, boşuna. ” Şuara 227: O zulmedenler yakında hangi inkılâb ile sarsılacaklarını bileceklerdir.”

Selam olsun Mısır Firavununu deviren Hasan El Benna’nın dava arkadaşlarına ve onların yolundan yürüyenlere. Selam olsun Muhammed Mursi’ye, Zeynep Gazali’ye, Selam olsun Seyyid Kutub’a ve diğer tüm dava arkadaşlarına. Selam olsun; Muhammed Bedii’ye, Şehit Esma Biltaci’nin Babası Muhammed Biltaci’ye ve selam olsun darbecilere karşı direnip bunu canı ile ödeyen yeryüzünün tüm şehitlerine….

Ryan Reynold

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *