0

HÜDA PAR, 14 Mayıs 2023 Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği Genel Seçimlerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı destekleyeceğini beyan etti.  

Bu beyanla birlikte “derin” yapıların Sol ve Sağ kanatları, HÜDA PAR’ı sosyal medya üzerinden adeta kurşun yağmuruna tuttular.

Bu beyana kadar, HÜDA PAR’ı anketlere katmadılar ya da partinin oy oranlarını gizlediler. Amaçları; AK Parti nezdinde HÜDA PAR’ı önemsizleştirmek, böylece Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı, HÜDA PAR’ın desteğinden yoksun bırakmaktı.

HÜDA PAR’ın Cumhurbaşkanı Erdoğan’a desteğini beyan etmesiyle birlikte başlattıkları sosyal medya kampanyası, öncelikle muhalefetin Cumhur İttifakı’nı yanıltmak için nasıl da bir algı operasyonu yürüttüğünü gösterdi.

Gelin muhalefete hep birlikte soralım:  

HÜDA PAR, önemsiz, oy oranı düşük hatta Cumhur İttifakı’nı olumsuz etkileyecekse ve siz de Erdoğan’ın seçimi kaybetmesini istiyorsanız, HÜDA PAR’ın Erdoğan’ı desteklemesinden neden bu kadar endişe duyuyorsunuz? HÜDA PAR’ın desteği, Erdoğan’ı olumsuz etkileyecekse sizin HÜDA PAR’ın Erdoğan’ı desteklemesinden sevinç duymanız gerekmiyor mu?  

ENDİŞELERİ NEDEN?

Din ve Dindara Düşmandırlar

HÜDA PAR’a yönelik bazı endişeler, dinsizin dinden ve dindardan duyduğu endişe gibi, güncel sebeplerden ve HÜDA PAR’ın güncel siyasi tercihlerinden bağımsız, sürekli endişelerdir. Güncel gelişmeler ya da HÜDA PAR’ın tutumları, bu kesimlerin endişelerini hiçbir şekilde izale etmez. HÜDA PAR’ın hiçbir tavrı, bunların HÜDA PAR’a sempati duymalarına vesile olmaz.

Bunlar Sosyalist çevrelerdir; bu güruha (Türkiye’nin sıradan milliyetçilerini değil ama) Irkçı-Kemalist derin yapıları da katabilirsiniz.

Bu iki yapıdan sosyalist çevreler, dindarlığın her türüne düşmandırlar. Dine ve dindara düşmanlık onların karakteridir. Ayrıca Yeni Dünya Düzeni’nde bu çevreler İslam’a karşı düşmanlık üzerinden geçiniyorlar. Çalıştıkları televizyon kanalları, internet siteleri ya doğrudan Yeni Dünya Düzeni’nin ortağı olan şirketlere aittir ya da onlar tarafından desteklenmektedir.

Bu şirketler, paralı asker çalıştırır gibi, yazar-çizer-sanatçı satın alıp İslam’a karşı kullanmaktadır. Onlar için en verimli asker kaynağı ise ideolojilerinin iflasından sonra işsizlik sorunu yaşayan Solcu kalemler ve sanat çevreleridir.  

Mevcut koşullarda İslam dünyasındaki Sol yapıların tamamı, İslam karşıtı uluslararası yapının “memlûkleri/kölemenleri” konumundalar.

Geçmişte köleler, köleliğe en yatkın bölgelerden seçildiği gibi, küreselleşen günümüz dünyasında İslam karşıtı kalemler de ideolojik hedeflerini kaybedince; kölemenliğe en yatkın, çıkarı için her şeyi yapabilecek ve her şeyi söyleyebilecek konuma düşen Sol çevrelerden seçilmektedir.

Sol yazar ve sanatçılar, İslam karşıtlarından kabul ve dolayısıyla maddi çıkar karşılığında, hiçbir ilkeye takılmadan, faşistçe bir propaganda tarzıyla İslâm’a ve İslâmî hareketlere düşmanlık yapıyorlar.

Onların HÜDA PAR düşmanlığının en kapsamlı sebebi budur; partinin programı ya da şu veya bu açıklaması, eylemi değildir.

Türkiye'de kapitalist sermayeli kanallardaki Solcu çalışanların şahsında, Sol'un İslâm karşıtlığından duyduğu haz, hiçbir şekilde uluslararası İslamo-fobiden bağımsız değildir. HÜDA PAR karşıtlıkları da hiçbir şekilde İslamo-fobiden bağımsız değildir. İslamo-fobi ise dışarıda üretilip içeride Solcuların İslâmî kesime düşmanlık zevkiyle buluşturulmuş bir Yeni Dünya Düzeni düşmanlığıdır.   

PKK’den Besleniyorlar

Aynı çevrelerin HÜDA PAR’a karşı düşmanlığının bir yanı ise PKK ile ilgilidir. Sosyalistler, PKK’nin doğal müttefikleri ve besleyicileridir. PKK, onların içinde doğdu, onların desteğiyle büyüdü. PKK’nin en kanlı eylemleri dahi, onların şuur altlarında özlemini duydukları devrimci eylemlerdir. PKK’nin bölgede varlık göstermesinde BBC’de iş verilen Sol kadroların katkısı, bugüne kadar yeteri kadar irdelenmemiş tarihi bir öneme sahiptir. Bu kapitalist sermayesiyle Sol örgüt propagandası yapmanın ilham kaynağıdır.

Öte yandan PKK, Türkiye’de kitle kaybeden Sosyalist-Marksist bakiyeler için bir hayat kaynağı oldu. Bu yapılar, mitinglerine otuz kişi bulamazken PKK’nin aldattığı binlerce zavallı kişi ile miting yapmak gibi bir “saadete” erdiler. Hatta kulvar değiştirip eşcinsellik eylemlerine başladıklarında dahi, PKK’den kitle bulup meydanlarda varlık gösterebildiler.

PKK’nin Türk Soluna yaptığı katkı, Türk Solunun PKK’ya yaptığı katkının yanında bir hiçtir. İki tarafın, kazan-kazan iddiasıyla yaptığı iş birliği Kürt halkı aleyhine, ahlaksızlığın rengini verdiği bir asimilasyona dönüşmüştür.

Bu kapsamda PKK, HÜDA PAR’a düşmanlık yaptığı için, Sosyalist gruplar da HÜDA PAR’a düşmanlık yapıyorlar. Bununla beraber HÜDA PAR’ın, başta Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde olmak üzere Doğu’da PKK’nin alanını kısıtlamasından, PKK’nin aldatarak sosyalist eylemlere kattığı kitlelerin erimesinden endişe duyuyorlar. Onların nazarında HÜDA PAR, kaybedecek ki PKK alan genişletsin. PKK, alan genişletecek ki Türkiye’de Sosyalist aldatma yaşasın!

Ryan Reynold

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *