0

Fark ettiniz mi Hür Dava Partisi Genel Başkanı’nın Cumhurbaşkanı ile sadece görüşmesi bile kimilerinin kimyasını bozup hesaplarını alt üst etti.

Bunun birçok sebebi vardır elbette. Ama bana göre en çok korktukları şey, Hür Dava Partisi’nin Programında yazdığı İnsani ve İslamî ilkelerdir.

İlk kez bu kadar iktidara yaklaştıkları bir dönemde Hür Dava Partisi’nin İslamî ve insani ilkeleriyle AK Parti’yi de gerçek değerlerine dönüştürmesinden korkuyorlar.

Çünkü onlar da çok iyi biliyorlar ki; AK Parti’nin oy kaybı yaşamasının temel sebebi ne ekonomik kriz ne de başta 6’lı Masadakiler olmak üzere muhalefetin çalışkanlığı ya da başarısı değildir.

AK Parti’yi zaafa uğratan şey, kurucu değerlerini ve yola çıktığı zaman savunduğu ilkelerini büyük oranda terk etmiş olmasıdır.

AK Parti’nin Kürt Meselesi konusundaki söylem ve politika değişikliği de onu aşağıya çeken temel faktörlerden biri olarak karşımıza çıkıyor.

AK Parti’nin tekrardan tartışmasız üstünlük sağlamasının, muhalefetin azgınlıklarının son bulmasının tek yolu, aslına, menşeine dönmesidir.

İşte HÜDA PAR’ın bir hidayet rehberi olarak Milletin menfaatini düşünmek adına bunu sağlamasından AK Parti’yi gerçek değerlerine döndürmesinden korkuyorlar.

Çünkü onlar da biliyorlar ki; Cumhurbaşkanı’nın çevresindekiler birçok konuda ona gerçekleri anlatmaktan, halkın gerçek taleplerini dile getirmekten aciz bir durumdalar. Çünkü kaybedecekleri çok şeyleri var onların.

Ama herkes biliyor ki; Hür Dava Partisi’nin tabanı da yetkilileri de hangi platformda olursa olsunlar hakkı dile getirmekten asla imtina etmeyecek karakterdedirler.

İşte tam da bundan korkuyorlar. Hür Dava Partisi Genel Başkanı’nın TV’lerde söylediği hakikatleri Külliye’de de söyleyeceğini biliyorlar. Birilerinin ya da bir şeylerin AK Parti’ye kuruluş değerlerini hatırlatması gerektiğinin farkındalar. Hür Dava Parti’sinin sırf Müslüman milletin maslahatı uğruna bunu yapmasından korkuyorlar. 

Hür Dava Parti’sinin çözüm odaklı siyasetinden; insaf ve insan odaklı muhalefetinden korkuyorlar. Hür Dava Partisi’ne mensup insanların örnek yaşantılarıyla, düzgün birer Müslüman olmalarıyla toplumu dönüştürmesinden kendilerini ve süfli değerlerini tarihin çöplüğüne süpürmesinden korkuyorlar.

Asırlardır kanayan yaramız olan Kürt Meselesine getirdiği çözüm önerilerinden, Kürtçe’nin ve Kürtlerin hakkı olan yerlere gelmesi için sunduğu programdan korkuyorlar.

HÜDA PAR’ın yeni bir Selahaddin-i Eyyubi olarak tıpkı AK Parti’yi olduğu gibi Kürtleri de kendi özlerine döndürmesinden korkuyorlar.

İşte bunlardan dolayıdır ki; kimi oy oranı üzerinden kimi de Kürtçe ile ilgili adil söylemi üzerinden saldırıyorlar.

Güneşten, yeşil zemin üzerinden yükselen umut güneşinden, Adalet güneşinden, Oku emriyle doğan Nübüvvet güneşinden korkuyorlar…

Selam ve Dua ile...

 

Ryan Reynold

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *