0

Demirtaş, zorunlu din derslerinin kaldırılmasını istemiş. HDP ve lideri her uygulamasıyla, her söylemiyle Kürdistan’ın CHP’si olmaya doğru gidiyor. Tabi şimdinin CHP’sini çoktan geride bırakmış. Asıl talip olduğu Milli Şef dönemi CHP’si…

CHP’nin kirli tarihini bilmeyenler için hemen söyleyelim, Türkiye’de cumhuriyetin kuruluşu ile beraber bu parti kurulmuş ve Kemalist rejimin yaptığı bütün katliamları, bütün asimilasyonları, bütün zulümleri ve bütün dinsizleştirme politikalarını bu partinin eli ile gerçekleştirmiştir.

Türkiye Cumhuriyeti, Osmanlı Devleti bakiyesi üzerine kurulmuştur. İslami referanslara dayanan Osmanlı devleti, kanunları, muamelatları, kültürü ve toplumsal yaşayışı olarak hata ve eksiği ile dini bir hüviyete dayanmakta idi. Ancak cumhuriyeti kuranlar dini ayaklar altına alarak batıyı ve batının kokuşmuş düşüncelerini referans almış ve İslami olan ne kadar değer varsa düşman ilan edilerek yok edilmesi için çalışılmıştır. İşte bütün bu yapılanlar da CHP eli gerçekleştirilmiştir.

İlkin âlimlerden başlamışlardır. Toplumda ne kadar itibarlı İslam âlimi varsa toptan idam etmişlerdir. Kütüphanelerini yakmış, kültürel miraslarını ortadan kaldırmış ve Kutsal kitabımız Kur’an-i Kerim yıllarca yasaklamış ve toplumun vahiy ile bağını koparmışlardır. Daha sonra âlimsiz kalan camileri ahır olarak kullanmış, birçoğunu yıktırmış, bazılarını satarak amaç dışı kullandırmış ve camiye gitmek suç teşkil eder hale getirilmiştir. Ezanı Türkçeleştirerek toplumun tüm değer yargılarını ayaklar altına almışlardır.

Harf devrimi adı altında insanları dini, kültürel ve toplumsal hayat olarak büyük bir asimilasyona tabi tutmuş, devasa İslam medeniyeti ile bağı koparılarak ‘yeni bir ulus inşa etme’ safsatası ile koca bir İslam toplumu toptan yok edilmiştir. Laiklik adı altında dini devletin tekeline almış ve sistematik olarak ortadan kaldırılması için kanunlar çıkarmış, eğitim müfredatı ile köy enstitüleri ve halk evleri ile büyük bir dinsizleştirme politikasını başlatmıştır. Bugün CHP bu ve daha sayamadığımız binlerce kötülüğü övünerek anlatabilmektedir.

İşte Kürt toplumu içerisinde de CHP mantığının hâkim olduğu bir grup ortaya çıkmış ve ‘yeni bir toplum oluşturma’ densizliği ile çapsız, beceriksiz ve acemi tavırlarıyla CHP’nin çok ama çok kötü bir kopyası gibi hareket etmektedir. Aldığı yanlış kararlarla devamlı yalpalanmakta, geliştirdiği söylemi ile halkın manevi duvarlarına toslamakta, dayattığı yeni sosyalist kültür ile Kürtlerin örf ve adetlerine çarpıp sersemlenmektedir.

Bu grup, ilk olarak sahip oldukları sosyalist düşünceleri ile Müslüman Kürtlerin dinleriyle alay etmeye başladılar. Dindar insanları ‘sofiluk’ diye küçümseyip, kendilerince düşmanlaştırıp yok etmeye çalıştılar. Ve Kürtlerin gerçek dinin Zerdüştlük olduğu safsatasını yaymaya başladılar. HDP belediyeler eli ile kurduğu halk evlerinde, daha önce CHP’nin bu ad ile kurduğu halkevlerinde uyguladığı dinsizleştirme programlarını, bunlar şimdi bu halkevlerinde insanımızı sosyalistleştirme projesi şeklinde devam ettirmektedirler.

Özellikle laik ve sosyalist olduklarını vurgulayarak kullandıkları dil ile büyük bir toplumsal yozlaşmaya zemin hazırladıkları fark edilmektedir. Dayattıkları sosyalist ve ateist düşünceleriyle kültürel asimilasyona odaklandıkları ve bu uğurda çok pervasız hareket ederek büyük tahribatlara sebebiyet verdiklerini görmekteyiz.

Oluşturmaya çalıştıkları yeni düğün adetleri ile cumhuriyetin ilk yıllarındaki kadınlı erkekli dans gruplarının özentisi ile özellikle kadın ve erkeklerin beraber oynamaları sağlanmıştır. Pkk’nin dağlara çıkarttığı kızlı erkekli Kürt gençlerinin beraber kalmaları sağlanarak, Kürtlerin övündüğü namus kavramı ayaklar altına alınmıştır.

İşte CHP’nin Anadolu halklarının üzerinde yapmaya çalıştığı tahribatları şimdi HDP Kürt halkı üzerinde yapmaya çalışmaktadır. 

Ryan Reynold

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *