0

Gün geçtikçe modern yaşamın dayatmaları sonucu daha fazla kişi kentsel alanlarda yaşamaya başlamaktadır. Yapılan değerlendirmelerde bugün dünya nüfusunun % 50’den fazlası kentsel alanlarda yaşamaktadır. Özellikle bizim gibi gelişmekte olan ülkelerde trafik karmaşası, gün geçtikçe artış gösteren otomobil sahipliliğine ve kullanımına bağlı olarak hızla artmaktadır. Özellikle sanayileşmiş ülkelerde, yaşam seviyesinin yükselmesi ile otomobil ulaşımına dayalı olarak yerleşim alanları yayılmakta, bu yayılmaya bağlı olarak yerleşim yoğunluğu azalmaktadır. Kent içi yoğunluğunun azalmasına bağlı olarak ulaşım maliyeti de artmaktadır.

Şehrimiz gibi gelişmekte olan kentlerin ulaşım ve trafik yollarının kentin çevre düzen planı kapsamında en az gelecek elli yıl, öngörülerek planlamaların yapılması gerekir. Aksi durumda bugün olduğu gibi şehrin dört bir yanındaki ana caddelerde yaşanan trafik tıkanıklığı gün geçtikçe artarak devam eder.

Şehrimizin trafiği söz konusu olduğunda işin içinden nasıl çıkacağımızı, durumu nasıl açıklığa kavuşturup, nasıl izah edeceğimizi bilemiyoruz. Vizyon proje olarak yapılan Diyarbakır caddesindeki düzenleme bittiğinden beri, güzergah üzerindeki ışıklar sürücüler için birer kabus olmuş durumda. Mecburi bu güzergahtan geçen sürücüler buradan nasıl çıkacağının stresini an be an yaşıyor. Diğer taraftan belediye önünden TPAO yönündeki güzergah, hele saat 16-18 arası belediyeden TPAO güzergahı üzerinden gidip geliyorsanız 20-30 dakikalık zamanı göze almanız gerekir. Aynı şekilde ikinci caddede öğleden sonra ki trafik tıkanıklık tamamen bir facia hükmünde. Tamam vatandaş ve esnaf ikinci caddeyi  yoğun bir şekilde ürünlerini indirip bindirmede kullanıyor olabilir. Ama zaten yeterli olmayan bu yolun bir şeridinin tamamen otopark olarak kullanılması sorunun asıl sebebi. İş yerinin o cadde üzerinde olması hiç bir esnaf ve vatandaşa o güzergahta 30 dakikadan fazla  aracını park hakkı doğurmaz.

Örneklerini artırabileceğimiz kentin benzer bir çok noktasındaki trafik tıkanıklıklarının kısmen giderilebilmesi için, güzergahlar üzerindeki araç parklarını önlemeye yönelik olarak belediye ve trafik ekiplerince sıkı bir denetimin yapılması önem kazanmaktadır.

Trafik tıkanıklıkları bireylerde oluşturduğu bir çok psikolojik gerilme, stres vb. tahribatlar meydana getirmesi yanında önemli maddi kayıplara da yol açmaktadır. Her gün üretime dönüştürülebilecek saatlerce verimli zaman, trafik tıkanıklıkları nedeniyle kaybedilmekte, tıkanıklıkların yaşandığı yolların kenarındaki esnafın ticari hayatı olumsuz etkilenmektedir.

Trafik tıkanıklıkları bir taraftan bireysel stres kaynağı iken, aynı zamanda kent ekonomisini de olumsuz etkileyen bir sorun, diğer tarafta ise şehrin hava kalitesini düşüren bir etkiye de sahiptir. Kimi zamanlarda kent içindeki seyahatler de otomobillerin ve otobüslerin hızı 10 km/saate kadar düşebilmekte. Bu hız düşüşü beraberinde çevreye yayılan egzos gazı miktarını artırarak kentin hava kalitesini düşürmektedir. Kentlerin hava kirliliğinde önemli etkisi olan egzos gazlarının azaltılması konusunda, trafik ışıklarında yeşil kuşak sinyalizasyon sisteminin düzenlenerek, uygulanması büyük önem arz etmektedir.

Kent içi yolların şehirdeki taşıt talebine cevap verecek düzeyde planlanıp oluşturulmaması, birçok nedenle birlikte, iki sebeple öne çıkmaktadır.

Birincisi kent halkının ekonomik olarak refah düzeyinin planlananın üzerinde gerçekleşmesi; Batman  halkının ekonomik durumu ve seviyesi değerlendirildiğinde hiçte böyle göz dolduracak bir ekonomik yükseliş göremiyoruz. Bu demek oluyor ki, kent içinde yaşadığımız trafik sorunu halkın ekonomik büyümesinin bir sonucu olarak trafikteki araçların artmasından kaynaklanmamaktadır. Keşke şehir halkımızın ekonomik düzeyi yükselseydi de kentin trafik tıkanıklığı bundan kaynaklansaydı, diyoruz.!

İkincisi kentin yerel idaresinde olanların çevre ve şehircilik planlama alanında ki yetersizlik; Maalesef şehrimiz yerel yönetiminin şehir içi ulaşımı sevk ve idaresindeki plansızlık, yeteneksizlik ve düzensizliklerin sonucu olarak ortaya çıkan şehrin çevre düzen planlaması, halka trafik sorunu yaşatmaktadır. Batman şehir olarak bu noktada muzdarip ve bahtsız bir kent desek yanılmış olmayız sanırım.

Ryan Reynold

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *