0

Kendimi bildim bileli, memleketin idarecileri, şehrin emanetçileri bir yerden sonra şehri kendilerinden ibaret sanmaya başlıyorlar. Şehri çok sahiplendiklerinden midir(!) bilmem, şehir üzerinde, şehrin kaynakları üzerinde tasarruf etme hakkının tamamını kendilerinde görmeye başlıyorlar.

Böylece bir yerden sonra şehrin asıl sorunları, çözüm bekleyen sıkıntıları unutulur; şehri çok da ilgilendirmeyen çalışmalar yapılmaya başlanır. Maalesef bugünlerde yine buna benzer bir gündemin içine çekilmek isteniyor Batmanımız.

Daha bir iki gün önce yağan yağmur ve dolu neticesinde Batmanın sokaklarında oluşan görüntüler zihnimizde. Gerçi sağ olsunlar yerel idareciler, yönetimler bu görüntülerin zihinlerimizden silinmemesi için gayret sarf ediyorlar.

Sözü çok dolandırmadan Batmanımızda yapılmaya çalışılan konsere ve şehrimizin kangrene dönüşen birkaç sorununa değinmek istiyorum biraz.

Her bahar mevsiminde yağan yağmurların şehrimizin sokaklarını göle çevirmesi, esnafımızın iş yerlerini su basması, bazı evleri su basması Batmanımızın kaderi değildir. Bu yerel yönetimlerin eğilmeleri gereken asıl meselelere eğilmemesidir. Daha bir iki gün önce yağan yağmur sonucu sokaklarda oluşan görüntüleri, iş yeri su basan esnafı veya aileleri şöyle bir hatırlayın lütfen.

Yine yoğun bir şekilde kullanılan sokak veya caddelerimizdeki, şehrimize yakışmayan görüntüleri, köstebek yuvasına dönüşen ve araç sürücüleri için çileye dönüşen yollarımızı hatırlayınız lütfen! Yine maalesef özellikle son dönem yaşanan ekonomik çalkantı ile beraber daha da artan şehirdeki işsizlik oranlarını da şöyle bir gözünüzün önüne getirin.

Ve vatandaşıyla, idarecisiyle elinizi vicdanınıza koyun!

Bu şehrin asıl meselesi çözüm bekleyen bu ve daha sayamadığımız onlarca sorunu mudur; yoksa sanatla, estetikle hiç alakası olamayan sözde bir sanatçının şehrimizde yapacağı konser midir?

Bu ve benzeri konser organizasyonlarında milyonlarca para harcanır. Peki, sormak lazım Batman halkının hakkı olan, hizmete dönüşmesi gerek bu paralar üzerinde bu şekilde tasarruf etme hakkını kim nereden alıyor? Muhtemelen Play-Back eşliğinde gerçekleşecek bu organizasyona ne kadar para harcanacağı açıklanacak mı?

Batmanın bunca sıkıntısı varken, halk faturalarını dahi ödeyemiyorken, halkın parasının bu şekilde çarçur edilmesi, vicdanları yaralar. Halkın ve şehrin bu kadar sorunu varken, bu konsere milyonların harcanması, şehirde yapılması gereken ama yapılmayan hizmetlerin üstünü örtmekten başka bir şey değildir.

Mesele sadece işin ekonomik boyutu ile de sınırlı değil.

Batmanımıza hiçbir değer anlamında, kültür anlamında hiçbir şey katmayacak; tam tersine şehrimizde Ramazan ayı münasebetiyle oluşan manevi atmosferden çok şey alacak. Biz bu şehrin sokaklarında, parklarında Kur’an Tilaveti programlarına alışığız, konserlere değil. Gerçi pek de alışmak istemiyoruz.

Bu konsere aktarılacak milyonlarla şehrin birçok sıkıntısı halledilebilir bir nebzede olsa. Misal ihtiyaç sahibi öğrencilere burs verilebilir, kütüphanesi olmayan okullara kütüphane açılabilir. Böylece şehrin kültür ve eğitimine destek olunmuş olur.

Yine insanımızın ekonomik ortalaması belli. Bu milyonlarla ihtiyaç sahibi ailelere destek çıkılarak, şehirde yardımlaşma kültürü geliştirilebilir. Bırakın şehrin insanına harcamayı, şehrin sokaklarındaki sahipsiz hayvanların ihtiyaçlarına dahi harcansa bu para, söz konusu konsere harcanmasından daha hayırlı olur.

Son olarak idarecilerimizin bu haklı, insani ve İslami taleplerimize kulak tıkamayacaklarına inanıyorum, en azından inanmak istiyorum. Selem ve dua ile.

Ryan Reynold

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *