88

 

21. yüzyılın başına gelirken batıda hızlı bir şekilde tek cinsiyetli okullar veya sınıflar artmaya başlarken, bizde ise karma eğitime geçmek için hız verilmişti. Batı yanlışında dönerken bizler ise daha hızlı bu yanlışa koşuyorduk. 

 

Batı gelişim için bir şeyi yapmadan önce araştırıyor. Bizdekiler ise kopyalıyor. Batı yanlışını görünce dönebiliyorken bizdeki Batıcı kesim ise kutsal bir metin gibi sarılıyor Batıdan kopyaladığına. 

 

Değerli okurlarımız! 

Karma eğitim, sınıflarda strese yol açmaktadır. Karma eğitimin olduğu sınıflarda cinsler arasında çekingenlik, özgüvensizlik, içine kapanma gibi psikolojik problemler yaşanmakta. Alay olma korkusundan dolayı söz almak, sınıfta aktif olmak, anlaşılmayan konularda soru sorma çekingenliği var. Cinsel tacizlere zemin hazırlıyor. Kızların uğradığı tacizler de onların eğitimine olumsuzluklar katıyor.  Sözlü ve fiziki tacize uğramalarına kapı aralıyor. Karma eğitim, kadın erkek eşitliği sağlamadı. Bu noktada eşitlik adı altında yetenekler köreliyor. Ruhi ve bedensel farklılıklar göz ardı ediliyor. Cinsler arasındaki rol karmaşasının/değişiminin sapmalara neden oluyor. Flört olarak adlandırılan gayri islami ve insani ilişkilerin yaygınlaşmasına zemin hazırlayarak öğrenci başarısının düşmesine neden oluyor. İstenmeyen gebelik sonucu oluşan kürtajlardan bahsetmiyoruz bile. Fiziken güzel veya yakışıklı olan gençlerin başka cinsler tarafından dedikodu malzemesi yapılması sonucu sınıflarda kıskançlık, kavgalar gibi sorunlara kapı aralıyor. Ki şuan çevrilen dizilerde eğitim boyutunu ilgilendiren kısmında bunu rahatlıkla ekrana yansıtıyorlar. Karma eğitimin olduğu okullarda çoğu kız-erkek ilişkisine bağlı tartışma ve kavgalar meydana gelmektedir. Bu da okulda disiplin suçlarının artmasına neden olmakta...

 

Karma eğitimle, ateş ile barutu yan yana getirip birbirlerinin duygularını tahrik etme söz konusudur. Aralarında nefisten, şehvetten doğan kısa süreli adına aşk denilen bir çarpık ilişki yaşaması sonucu derslere olan ilgi ve dikkat düşüyor. Tabi; zihin, kalp bu duyguyla meşgul olunca derslere olan dikkat dağılıyor. Okul sıralarında çok çalışkan olmasına rağmen başka bir cinsle arkadaşlık adı altında geçirilen süreyle birlikte dersler inişe geçiyor. Hayatı, tavırları tamamen değişiyor. Artık deftere yazı yazacağına sıralara, ağaçlara veya vücuduna aşkını ispatlama  ile ilgili yazılar yazıyor. 

 

Bu noktada; karma eğitim için herkes kendi kararını vermeli. İsteyen karma, isteyen ayrı eğitimi seçmeli. Bu kararı veliler vermeli. Devlet, toplumun isteğine göre davranmalı. Halkın gelenek ve görenekleri, inancı dikkate alınmalı. Bir ara "haydi kızlar okula" kampanyası vardı. Hem haydi kızlar okula diyeceksin hem de başörtülü kızları okula almayacaksın. Sonra veliler çocuklarını okula göndermiyor, diye akıldan uzak demeçler vereceksin. Aslında okula almayan laik zihniyetleriydi.

Karma eğitime Batılılar gibi bakmayız. 

Batıda karma eğitime karşı yapılan eleştirilerin en büyük sebebi, kadının erkekler gibi toplumun her yerinde gözükememesidir. Toplumda %50 olan kadınlar her yerde azınlıktır, diye karma eğitimi eleştiriyorlar. Mühendislik, yöneticilik, vb. mesleklerde kadınların okuma oranına göre çok az oldukları tespit edilmiştir. Her ne kadar karma eğitime karşı çıkış niyetleri farklı olsa da yine de bazı verilerine katılmamak olmaz. Bizim niyetimiz kadın, eğitimini alırken toplumsal ahlakı da korusun. Batı ise kadın, eğitimini alırken daha çok vitrinlerde görünsün, mantığıyla hareket ediyor. Yani kadını bir meta olarak gözükmesini istiyorlar. 

 

Karma eğitim Pedagojik olarak masaya yatırılmalı. Ülkemizde var olan azgın bir sınıf yüzünden gençlerimizin geleceğini heba edemeyiz. Eğitime ideolojik olarak bakanlardan bu ülkeye bir hayır gelmez. Eğitime insanca bakılmalı. Ülkenin ve gençlerin geleceği için hayırlı olan ne ise öyle adımlar atılmalı. Atacağımız adımlarla gençleri imha değil, ihya etmeliyiz. 

Son olarak diyoruz ki;

Azgın azınlığa kurban edecek hiç bir evladımız yok. Dindar nesil isteyen hükümetin de olmamalı.

 

Ryan Reynold

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *