0

 

                Ülkemizi şehirlerini 6- 8 Ekim olaylarıyla nasıl talan ettiklerini,acımasızca insanlarımızı katlettiklerini unutmuş değilsinizdir. Gerçi biz ülke insanı olarak olayları çok çabuk unutan bir milletiz. Gerçi Kobanê olaylarının tesiri cadde ve sokaklarımızda halen kendisini gösteriyor. Aslında yanan bankamatikler, dükkânlar o şekilde bırakılsaydı da nisyanla malûl olan insan hafızası yaşadığımız acıları unutmasaydı ve hep canlılığını milletin hafızasında koruyabilseydi. O kadar yağma talan ve öldürmeden sonra hepinizin malumu 1 Kasım’da baş aktörler yine insanlar sokağa davet ettiler. Haliyle yine mi aynı şeyleri yaşayacağız.  Ne olacak her yer karışacak mı, dükkânlar yakılacak, yağmalanacak ölümler mi olacak diye insanlar istim üstündeydi adeta.  Bir tedirginlik vardı çoğu kimsede. Devlet tüm önlemleri almış gibiydi ve korkulan olmadı gayet barışçıl bir şekilde kimsenin burnu kanamdan, hiçbir yere zarar gelmeden bayramlarını kutladılar. Aslında şahsım olarak bu son sokağa çağrıda bir olayın yaşanacağına ihtimal vermeyenlerdendim. Böyle yaparak 6-8 olaylarından kendilerini aklamaya çalışacak, Demirtaş’ın üzerinde atılı olan 40 kişinin katili etiketlemesini kaldırmaya çalışacaklardı.

                Neymiş efendim yaşanan olaylarda bizim dahlimizin olmadığı görüldü.Karanlık güçler yaptı,paralelin işidir.Provakatörler sahnedeydi dediğimizde inanmadınız bize.  İşte şimdi inandınız mı bizim sözlerimize. HDP/PKK gibi alicenap vatansever, demokrat bir oluşumun ölümle yağmayla,talanla ne işi olabilir. Suçu bizde değil başka mahfillerde aramaya çalışsanız iyi olur dedik de inandıramadık kendimizi, artık bir zahmet bu son barışçıl bayram gibi bayramımız sonrasında fikirlerinizi gözden geçirirsiniz.

Biz de diyoruz ki demek ki istenince yapılabiliyormuş, kırmadan,dökmeden yakıp yıkmadan öldürmeden. Ve  ‘’Biz gençlere, sokağa sahip çıkamıyoruz’’ dediğinizde nasıl da dansöz gibi kıvırdığınızı ortaya çıkardınız. İşinize gelince nasıl da sokağa da caddeye de sahip çıktığınızı bize gösterdiniz. Şimdi biz size söylüyoruz ki; dün karanlık güçleri, paraleli,provakatörleri yaşanan olaylarda adres gösterdiniz. Bu son barışçıl gösterilerde halkımızın bir kez daha gördüğüne inanarak ifade ediyorum ki anlaşıldı ve görüldü tam olarak kanaat getirildi ki en karanlık güçler de, paralelin ve provakatörlerin en âlâsı da sizden başkası değildir.Dün de bunu söyledik, bugün de söylüyoruz, biz sizi biliyoruz.Belki Türkiye kamuoyu sakladığınız bazı yönleriniz ortaya çıkınca şiddetinizi, vahşetinizi görüyor; ama bizler Allah’ın ferasetiyle yaşananlara bakıyor ve görüyoruz.

Demirtaş cumhurbaşkanlığı seçimlerinin propaganda sürecinde yapıcı, olumlu barışçıl!dilini göstererek Batı illerinden de hatırı sayılır bir oy aldı; ama onlar o dilinin ve gösterdiği yüzünün altında ateş savuran dilini ve maskeli yüzünü göremediler ve bugün hayali dumura uğradılar. Biz nasıl da kandık bu adama, bu diğerlerine benzemez sanmıştık, onlardan çok farklı gibi duruyordu.

 

                Artık tanıdınız mı insanları, barış diye ortaya çıkanların barışı aslında namlularına kurşun yaptıklarını. O kurşunu hiç çekinmeden sıkacaklarını öğrendiniz mi? Onca yaşananlardan sonra, şiddetle var olmuş ve o şiddetle ayakta kalmaya çalışanların bir anda barışa evrilebileceklerine mi inandınız. Niyazım odur ki barış ve huzur ortamının, tüm huzur bozuculara rağmen memleketimde yaşandığının görülmesidir.

 

 

Ryan Reynold

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *