87

Kuruluş felsefesi İslama ve insanlığa düşmanlık üzerine olan CHP, yine kendi felsefesine uygun cümleler sarf etmiş. Şaşırdık mı? Tabiki de hayır. Seçimlerde CHP’ye yeni bir hak verelim, belki değişmiştir, diyen insanlar bundan ders çıkarırlar. CHP ideolojisi Kemalizme, Laikliğe dayandığı sürece değişmez. Seçim sürecinde bir kaç yerde camiye gitmeleri, çarşaflı bayanlara rozet takmaları veya herkesin inancına saygılıyız demeleri kimseyi kandırmasın. Köprüyü geçene kadar menfaatleri neyi gerektiriyorsa bukalemun gibi her renge girerler. Geçmişleri geleceklerinin aynasıdır. Cumhuriyeti Allah Allah diye kurdular. Köprüyü geçince de Allah'ı hatırlatacak ne varsa ona savaş açtılar. Konumuza dönersek.

CHP'li bir vekil, okul öncesi eğitimde dini derslerin verilmesini orta çağ zihniyeti olarak görüyor, diye akla ziyan bir açıklama yapmış. Konu küçücük çocukların TV'lerde sanat adı altında  çıplak olarak teşhir edilmelerine gelince ses çıkarmazlar. 10 Kasım'larda veya 29 Ekim'lerde büst önünde ayin yapmada ses yok. Yani CHP'ye göre 4-6 yaş arası çocuklar, TV'ler de teşhir edilmesi ve büst önünde ayin yapması çağdaş, Kur'an kursuna gidince orta çağ zihniyetine sahip oluyor...

Konuşmasının tamamı ise şöyledir: Diyanet, okul öncesi eğitim birimleri kuruyor. Okul öncesi eğitim Diyanet'in işi mi Milli Eğitim'in işi mi? Sübyan mekteplerini kurmuşlar, kurumsallaştırmaya zorunlu yapmaya çalışıyorlar. Bu kafayla, orada işte bilimin B'si, fiziğin F'si, matematiğin M'si de olmuyor üniversiteye gidince. Çocukları bütün dünya nasıl yetiştiriyorsa öyle yetiştirmek varken bir ortaçağ zihniyetine yönelmenin, bunu kurumsallaştırmaya çalışmanın ne bu Cumhuriyet'e ne bu millete faydası var; ne de Anayasa'ya uygunluğu var."

CHP denince aklınıza ne gelir, diye bir beyin fırtınası yapın desek, herhalde kimsenin aklına hayırlı bir şey gelmez. Kan, göz yaşı, zindan, ölüm gelir. İslama düşmanlık gelir. Ezanı, Kur’an-ı, örtüyü yasaklama gelir. İçki, heykel, çıplaklık gelir.

Şimdi CHP’li vekilin kurmuş olduğu cümleleri tek tek ele alalım: "Diyanet, okul öncesi eğitim birimleri kuruyor. Okul öncesi eğitim Diyanet'in işi mi Milli Eğitim'in işi mi?"...

Diyanet'e iş öğretmeye çalışan İslam düşmanı vekiline sormak lazım? Müslüman bir ülkede manevi eğitime Diyanet karışmayacak da senin gibi laik kemalist eczacılık bölümü mezunu mu karışacak? Eğitime karışmak senin işin midir? Sen ki üniversiteyi eczacılık bölümünde okumuşsun. Sonra da yıllarca eczacılık ile ilgili işler yapmışsın. Eğitimin E'sinden, Pedagojinin P'sinden, ahlâkın A'sından, değerlerin D'sinden anlamayan birinin eğitim hakkında konuşması kadar abes bir konuşma yok. Bari bu konuşmayı ideolojik partinin içinden bir eğitim uzmanı yapsaydı.

Diyor ki; "Çocukları bütün dünya nasıl yetiştiriyorsa öyle yetiştirmek varken.."

İyi de Batı dünyası Hristiyan. Kendi çocuklarını da kendi inancına göre zaten yetiştiriyor. Ama biz Müslümanız. Şimdi ne olacak? Kiliseden ders alacak halimiz yok ya. Ama bizim kemalist laik vekil, kendi ülkesini her halde Hristiyan Batının kölesi olarak gördüğü için onlara göre yetiştirmek istiyor. Niye, senin aklın yok mu? Dünyaya 10 asır yön vermiş bir milletin evlatları olarak kendi çocuklarımızı nasıl eğiteceğimizi barbar batıdan mı öğreneceğiz? Yoksa celladına aşık misali bu ülkenin inancına ihanet içinde misiniz? 

Ryan Reynold

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *