87

     Yılbaşı için özel hazırlıkların yapılması ve yilbaşının kutlanılması, Batı kültüründen bizim kültürümüze sirayet etmiştir. İnancımıza göre bir kavme benzemek yasak olmasına rağmen, ehli küfre benzemeye çalışmak, inancımıza ne kadar yabancılaştığımızı gösterir. Müslüman insan; hesaplı, kitaplı yaşaması lazım. Bir yılı geride bırakıp başka bir yıla rezaletle değil, muhasebeyle girmesi gerekirken ne yazık ki Batıyı taklid ederek amel defterini günahlarla doldurarak giriyorlar. Bir anlık nefsani zevkler için ebedi hayatlarını mahvediyorlar. 

     Şöyle bir düşünün? 

     Hristiyan Batının haftalar öncesinden Müslümanların dini bayramlarına hazırlık yaptığını veya ümmetin Peygamberi olan Hz Muhammed (sav)'in doğum gününü kutlamak için bir çaba sarfettiklerini gördünüz mü? Ne yazık ki görmedik, duymadık ve okumadık. Siz hiç bir Hristiyanın elinde kurbanlık hayvan gördünüz mü? Peki siz niye gidip ehli küfrün gecesini - rezilce yaşadığı bir gece- elinize hindi alarak onları taklid ediyorsunuz. Peki, bizim Müslümanlara ne oluyor da Hz İsa'ya hakaret olacak şekilde kutlanılan yılbaşını kutluyorlar? Çok kutlama yapmak istiyorsanız Mekkenin fethini kutlayın. 

Diğer bir konumuz da Talih(siz) talihliler. 

Şeytanın işi olan kumarı milli diye göstermek bu halkı şeytana amele etmek demektir. Allahın haram kıldığını milli adı altında normal sayan piyangocular, Allaha savaş açmışlar.

Milli hiç bir kaşılığı olmayan piyango, sanki bu halkın değeriymiş gibi gösterilmeye çalışılması şeytanca bir yaklaşım. Tıpkı batıdan ithal edilen ınkılaplar gibi... 

     Şimdi de sonu herkese ibret olacak şekilde biten yaşamlardan bir kaç örnek verelim:

-Kendisine piyango çıkan bir talih(siz), ilk iş olarak yuvasını dağıtmaya başlıyor. Eşini boşamaya çalışıyor. Onu, babasının evine gönderiyor. Para eşine kalmasın diye kazandığı 4 büyük ikramiyeyi - 150 memurun maaşına denk olan parasını-  bir kaç ayda nasıl harcadığını bilmeden sağa sola savuruyor.  Ve son olarak tek başına beş kuruşsuz bir şekilde hesabını Allah'a vermeye gidiyor. 

Başka bir talih(siz) de aynı şekilde işe ilk önce eşini boşamakla başlıyor. Parasını çar çur edince de ortalıkta kimsesiz olarak kalıyor. En sonunda da huzur evine düşüyor. Yaptığımız araştırmalar sonucunda talih(siz) talihlilerin, çıkan piyango neticesinde ilk olarak aile huzurları bozuluyor. Sonra da eşlerini boşuyorlar. Ardından ıssız bir yerde veya huzur evinde tek başlarına ömürlerini tüketiyorlar. Buradan şunu çıkarmalıyız: Kadınlar, kocalarının şeytanın işi olan piyangoyu almalarına izin vermesinler. Yoksa ilk iş onların huzuru bozulur. 

-Başka bir talih(siz) talihli de piyangodan çıkan haram para ile ilk önce İşini büyütüyor. Bir sürü iş kollarına giriyor. 3 yıl gibi kısa bir süre sonra iflas ediyor. Psikolojisi bozuluyor. Huzuru kalmıyor ve bir kızı da sonradan evi terk ediyor. Başka biri ise çıkan paranın sonucunda ilk iş, memurluğu bırakıyor. Kısa sürede aile huzuru bozuluyor ve kısa sürede parayı yatırdığı ne varsa iflas ediyor. 

-Uzun süredir işsiz olan 9 çocuk babası talih(siz) adam parasıyla ilk iş olarak İstanbul'a yerleşiyor. İstanbul'a yerleştikten sonra eşini boşuyor. Kendisini gece hayatına veren talih(siz) adam, bir süre sonra gece kulübünde tanıştığı bir kadınla evleniyor. Haram para suyunu çabuk çekince çok borçlanıyor. Eski eşinden, üzerine yaptırdığı gayrimenkulleri satarak parasını vermesini isteyen talih(siz) adam, eski eşinden de olumsuz yanıt alıyor. Bu psikolojiyle evine dönünce banyoya giriyor ve intihar ediyor. Dünyasını ve ahiretini berbat ediyor. 

     Piyango sonucunda hayatlarını aktardığımız talih(siz)lerin son cümleleri genelde şu oluyor: Keşke bu bileti almasaydık. Bu bilet bizim hayatımızı alt üst etti. Ailede huzur bırakmadı. Akrabalarımın bana param için yaklaştıklarını zannedip hepsiyle ilişkimi kestim. Sonra da bu parayı haram yerlerde yedim...gibi düşüncelerini dile getiriyorlar. 

      Örneklerden de anlaşıldığı gibi piyango sonucunda; yuvası dağılanlar, hayatını kaybedenler, bunun sonunda bir parça kuru ekmeğe hasretlik... Evet piyango, dünya ve ahiret saadetine vurulan darbenin adıdır. Piyango huzur getirmez. Herkes şunu anlasın ki; huzuru İslam'ın dışında arayanlar başına bela bulur. 

     Son olarak üstadın şu veciz sözünü aktaralım. Gayri meşru bir muhabbetin neticesi merhametsiz azap çekmektir.

 

Ryan Reynold

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *