0

Cumhurbaşkanı Sn. Recep Tayyip ERDOĞAN 6 Kasım cumartesi günü İlimizi ziyaret edip çeşitli açılışlarda bulundu. Kendilerine ilimize göstermiş olduğu ilgi ve alakadan dolayı teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Sn. Cumhurbaşkanının İlimizi ziyaretini ekonomik ve sosyokültürel perspektiften irdelemeye çalışacağız inşallah.

Batman ilimiz genç nüfus bakımından ülkemizin en dinamik şehirlerinden bir tanesi. Böyle bir durum şehrimiz için bir zenginlik olarak kabul edilebilse de beraberinde birçok sosyo-ekonomik sorunlar da barındırmaktadır. Batman İlimiz işsizlik oranının ( özellikle genç işsizlik) en yüksek olduğu illerin başında gelmektedir. Öyle ki, işsizlik oranı ülke ortalamasının neredeyse üç (3) katına ulaşmış durumda. Gençlerimizin çoğu işsiz, bundan dolayı zamanlarının çoğunu kahve ve kafe köşelerinde geçirmek durumunda kalıyorlar ne yazık ki. Son dönemlerde özellikle tekstil alanındaki olumlu gelişmeleri bu durumun istisnası olarak belirtmek isterim.

Sn. Cumhurbaşkanının ilimizde çeşitli açılışlar yapmış olması elbette önemlidir. Önemli olmasına önemlidir ama, bu adımlar tek başına derde deva sadra şifa mıdır? deseniz, kesinlikle HAYIR deriz.

Batman halkı hükümetten ekonomik sıkıntılarının çözüme kavuşması ve işsizlik sorunlarının çözülmesi noktasında öncülük etmesini ve cesur adımlar atmasını ivedilikle beklemektedir. Başka illerde deniz üzerine havalimanı yapmak için bile tereddüt göstermeyen hükümetin, Batmanlıların bu haklı talebine kulak tıkamayacağını umuyor ve temenni ediyoruz.

Batman halkı;

Petrol bölgesi olan ve ülkemizin petrol üretiminin neredeyse yarısını karşılayan ilimizde hiçbir petrokimya tesisinin olmayışını anlayabilmiş değildir.(Neredeyse atıl durumda olan rafineriyi saymıyoruz)

Nüfus büyüklüğü bakımından ülkemizdeki birçok büyükşehri geride bırakan ilimizin modern şehircilik, kentsel dönüşüm, yeşil alan vb. belediyecilik konularında hep en geri sıralarda olmasını anlayabilmiş değildir.

Kuruluşu üzerinden on dört (14) sene geçmesine rağmen Üniversitemizin hep yerinde sayıp hiçbir gelişme gösteremeyişini ve bundan dolayı ülkemizin akademik anlamda saygın üniversiteleri arasına giremeyişini anlayabilmiş değildir.

Deniz üstüne havalimanlarını, dünyanın büyüklük bakımından sayılı asma köprülerini, dağları delen devasa tünellerini yapmakla övünen hükümetin, başta yirmi (20) yıldır bitirilemeyen dümdüz ovadaki Batman-Diyarbakır karayolunu ve diğer çevre illerle bağlantıyı sağlayan karayollarının bitirilmesi noktasında hep seyirci kalmasını anlayabilmiş değildir.

Bu ve benzeri onlarca sorunlar yumağı ile boğuşmak zorunda bırakılan kentimiz ve insanımız bu ilgisizliği ve muameleyi kesinlikle hak etmemektedir.

Hükümete, kendi içinde bir muhakeme yapması ve genelde bölgeye özelde ilimize karşı olan bu ilgisizliğinin neden ve niçinleri üzerinde kafa yormasının zamanının gelip geçmekte olduğunu hatırlatmayı bir Batmanlı olarak görev bilmekteyiz. Selam ve dua ile…

Ryan Reynold

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *