88

“Bu dünyada hiçbir şey, bilinçli cehaletten ve aptallıktan daha tehlikeli değildir.” (Martin Luther King)

Teknolojinin hayatımızda yer edinmesiyle birlikte insanlarımızın hayatlarında değişiklikler meydana geldi. Tabi bu değişiklikler genel olarak olumsuz yönde gözükmektedir. Özellikle model gösterme  noktasında çok kötü bir çalışma yürütüyor medya organları. 

Canının istediğini yapan, kötü alışkanlıklara köle olan insanlar; bizlere örnek olmamalı. Özel hayatlarında içki, kumar, uyuşturucu ve zina olan insanları parlatmak ve gençliğin önüne rol-model olarak sunmak; ülkenin geleceğine yönelik en büyük ihanettir. 

Çocuk beslemektense köpek besleyen kesim...

Hayatlarında doğru dürüst bir aile mefhumu olmayan kesim...

Flört bir hayatla hayatını sürdüren ve evlilikleri genelde uzun sürmeyen bu topluluk, aile olarak da gençliğe örnek olamaz. 

Yaptığı uygunsuz saçma sapan hareketlerle bir anda sözde ünlü olan -ünsüzler- ismi lazım olmayan, tipi namüsait birinin instagram hesabını milyonlar takip ediyorsa vay bu ülkenin haline. 

Bu ülkeye bilim ve teknoloji adına bir katkısı olmayan ahlak yoksunu kişileri 100 binler takip ediyorsa bu ülkenin gelişim göstermesini nasıl beklersiniz ki?  Instagram'da milyonlarca takipçisi olan sözde ünlülerin aylık gelirleri en az 100 bin TL'yi buluyor. 

Bir ülke yaptığı yatırımlarla kendini gösterir. Hangi alanda yatırım fazla ise o alanda gelişme olur. Dizi oyuncularına haftalık film başı devasa paralar aktarılıyor.  Bu oyuncuların bırakın bir aylık ücretini, bir haftalık ücretleri bile yüzlerce doktor, mühendis, öğretmen ve imamın maaşından daha fazladır. Ya da bir futbolcunun yıllık geliri binlerce ailenin geçiminden daha fazla. 

“Cehaletten daha tehlikeli bir hastalık yoktur.” der ilmin kapısı Hz. Ali (r.a.) 

Bu hastalıktan kurtulmak için genç neslimize topçu, popçuları değil; bu ülkeye katkı sağlamış kişileri örnek göstermemiz lazım. Medya organları ülkeye lüks hayat ve ahlaksızlıktan başka bir profili olmayan bu kişileri ısıtıp ısıtıp reklam etmemeli artık. Genç neslin önüne; rol-model olarak üreten, kalifiyeli insanları getirmek icap eder 

Örneğin; Moleküler Biyolog Aziz Sancar var. DNA onarımı, biyolojik saat, kanser tedavisi gibi konular üzerine 288 bilimsel makale ve 33 kitabı yayımlandı. Hasar gören DNA’ların hücreler tarafından nasıl yenilendiklerini haritalandıran çalışmaları var. 

Fizik Mühendisi ve Mucit Canan Dağdeviren: Giyilebilir teknoloji, esnek elektronik cihazlar ve yeni nesil devreler üzerine MIT Media Lab’da araştırmacı olarak görev yapan Dağdeviren, cilt kanserini tespit edebilen giyilebilir kalp çipini icat etti. 

Farabi, Biruni, İbn-i Sînâ...var.

Astronom, Matematikçi ve Dil Bilimci: Ali Kuşçu 

Mekanik Bilimlerinin Kurucusu: El-Cezeri 

İslam medeniyetinin büyük bilim adamı: Fuat Sezgin veya Türkiye’nin ilk milli S/İHA Sistemi Bayraktar TB2’nin mimarı olan Selçuk Bayraktar var. 

Bir Üstad Bediüzzamanımız var. 

“Yoldaki Mühendis” Abdullah Galip Bergusi var. Şimdilik aklıma gelenleri söyledim. 

Bu konu ile ilgili derin ve güzelce bir araştırma yapılsa gençliğin önüne konulacak üretken insanlar çok var. Ülkeye bir çivi çakmamış, yemekten, içmekten, eğlenmekten başka bir icraatı olmayan kişileri gençlerin önüne model olarak sunmak; akıl kârı değil. Bu ülkeye yapılmış en büyük ihanet, gençleri başı boşluğa sürüklemektir. 

Paparazilerle boş beleş insanların peşinden gidileceğine, ülkeye yaşantısıyla fayda sağlayacak insanları TV’lere çıkarın. Saatlerce kim kimi kandırmış, aldatmış yerine; Muhammed Emin Yıldırım Hocadan siyeri dinlesinler. Saatlerce futbol yorumlarını dileyecekleri yerine, Nureddin Yıldızı hocayı dinlesinler. Maç özetlerini izlettireceğinize “TEKNOFEST”ler ile bilim ve teknolojiyi önemini anlatan videolar izletin. Hayvanlar alemi olan belgeleri/belgeselleri  izlemek, bu popçu-topçulardan kat kat daha faydalı ve zihin açıcıdır gençler için. 

Konuyla ilgili son olarak şu iki vecizeli söz ile bitirmek istiyorum: 

“Büyük cinayetler ancak büyük cahiller tarafından işlenmiştir.” (Voltaire)

“İhya etmek için ne kadar ilim lazımsa imha için de o kadar cehalet kafidir.” (Necip Fazıl KISAKÜREK)

Rabbim, cehalete yatırım yapanlardan bizleri muhafaza etsin. 

Ryan Reynold

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *