88

     Üstad Bediüzzaman Risale-i Nur'da "Kâinatta en yüksek hakikat imandır. İmandan sonra da namazdır. Namaz kılmayan haindir ve hainin hükmü geçersizdir." sözünü mecliste söyledi. Üstadın bu veciz sözü, bizlere kurtuluş reçetesini gösterir. Çünkü bu toplumun düştüğü bataklıktan ancak gerçek manada namaz ehli kişiler kurtulur veya kurtarabilir. Allah-u Teala Kuran-ı Kerim'de bize şöyle buyurmaktadır. " Hiç kuşkusuz namaz, insanı iğrenç işlerden, kötülüklerden alıkoyar; Allah´ı anmak en büyük ibadettir.(Ankebut- 45 )

     Ağustos ayını Namaz ayı olarak ilan eden Kur'an Nesli Platformu, "Hayat Namazla Güzeldir" sloganıyla toplumun ıslahı için iki haftada verilen namaz eğitimini başarıyla tamamlayan 6-10 yaş arasındaki 2 bin 500 çocuk için Batman'da bir program düzenledi. Batman'da yapılan etkinliğe katıldım. İnsanın hasret kaldığı müthiş bir atmosfer vardı. Ülkemizin manevi olarak  ihtiyaç duyduğu bir etkinlikti.

     Bir ön hazırlık olan bu eğitim, toplumun geleceği olan çocuklar için dünyanın en önemli işidir. Ailelerin bu noktada Kur’an Nesli Platformu'nun başlatmış olduğu bu güzel çalışmanın devamı için evde çocuklarının namazlarını takip etmeleri gerekir. Aileler, namaz kıldığı vakit çocuğa da namazı hatırlatıp namaz kılması için güzel bir dille çocuğu namaza teşvik etmeli. Gerekirse ilk zamanlarda gönlünü hoş edecek hediyeler de alabilir. Namaz gibi uzun soluklu bir ibadetin çocukta yerleşebilmesi için ailenin çok sabırlı olması gerekir. Ara ara çocukların unutacağı ve bu unutma esnasında çocukları rencide edecek üsluptan uzak durmalarında fayda vardır. Çocukluk halidir, çocuk oyuna dalar, unutabilir. Aileler, namaz kılma noktasında baskıdan çok hikmetli bir şekilde namazı anlatıp örnek bir profil çizmeleri daha sağlıklı olur. 

     Namazı sevdirerek kıldırmaya çalışmalıyız. Biz biliyoruz ki, itaatin temeli sevgiye dayanır. Sevgi varsa itaat da var. Sevgi, dinin esasıdır, özüdür. Sevgi yoksa din de yoktur. Çocukları sevdirerek namaza kaldırmamız lazım. Namaza baskıyla kaldırırsak Allah muhafaza münafık yetiştirmiş oluruz. Her halde kimse çocuğunun münafık olmasını istemez. Baskıyla boyun eğdirebilirsiniz, ama gönüllerini fethedemeyiz. Sevgiyle fethedilmeyen gönülden ibadet yapmasını bekleyemeyiz. Yanımızda namazını kılsa da bizim orada olmadığımız zamanlarda yine kılmaz. Hele toplumdaki gençlerin namaz gibi önemli bir ibadete karşı hassasiyetlerinin düşük olduğu bir zaman diliminde sevgiyle hareket etmemize daha çok ihtiyaç vardır. 

     Aynı şekilde aileler çocuklarının namazının dışarıda da devam etmelerini istiyorlarsa arkadaş çevrelerini de dini hassasiyeti olan ailelerden seçmeleri gerekir. Aileler, çocuklarının camiyle aralarını güzel yapmaları lazım. Camiye gönül bağıyla bağlanan bir çocuk, Allah'ın izniyle kolay kolay kötü arkadaş ve kötü alışkan edinmez. 

    Ülkemizde İslam’a düşman bir kesim var maalesef. Bu kesim küçük yaşlarda namaz kılan insanları sevmezler. Geçmişte de TV'lerde bas bas bağırarak namazı bir öcü gibi göstermeye çalıştılar. Bu tür kara propagandalara karşı daima çocuğumuzun  yanında olmalıyız. Secdesizlik, şeytanın işi olduğu bilincini vermemiz gerek. 

     Namazı hakkıyla eda eden biri hak yemekten korkar. Her an gözetim altında huzurda olduğu bilinciyle hayatına çeki düzen verir. İşte bu yüzden hayasızlık ve kötülüğe karşı en kuvvetli muhafızdır namaz. Şüphesiz ki bu toplumumuzun namazdan uzak kalması her türlü bela ve musibete birer davetiyedir. İşte tam da bu yüzden bizler de topyekûn namaza sarılmalıyız. 

Geleceğin kurtuluşu namaz ehli kişilerin eliyle olacaktır.

Namaz kılan bir genç, irade ve duygu noktasında güçlüdür.

Namaz kılan bir genç, Allah’tan başka kimseye boyun eğmez.

Namaz kılan bir genç, manevi olarak güçlüdür.

Namaz kılan bir genç, her gün EN GÜÇLÜ ‘ye bağlandığı için manevi noktada da enerji depolar.

     Yaptıkları bu büyük hizmet karşılığında sadece dua isteyen Peygamber Sevdalısı Kuran Nesli Platformu'na tüm kalbimle teşekkür ediyorum. 

Allah'a sadık olan bir nesil yetiştirme ümidiyle Allah’a emanet olunuz.

Ryan Reynold

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *