88

Manevi yangınları kim söndürecek? Ülkede yüzyıldır yangın var. Kur’an penceresinden şöyle bir bakın, nasıl da her yerden dumanlar çıkıyor görürsünüz. Dünyadaki yangınlar bu dünyamızı etkiliyor. Manevi yangınlar mahşer alanına, sırat köprüsüne kadar etkiliyor bizleri. 

     Yüzyıldır bu ülkede her yer kundaklanmış. Bu kundaklanma sonucunda çıkan yangının içinde imanınız yanıyor. Bu ateşe su dökmek isteyen itfaiye erleri olan İslam alimlerinden kimisini asmış, kimisini sürgün etmiş, kimisini de zindana atmış. 

Bir asırdan, Osmanlı yıkıldıktan beri bu ülkenin semalarında duman hiç eksik olmamış. Şöyle sokaklara çıkın da bir bakın. Çıkınca da Kur’an bakışıyla çevreyi analiz edin. Her yer sizi ateşe götürecek şekilde dizayn edilmiş. Bu ülkenin sokaklarından geçerken Camileri çıkarın, size Allah’ı hatırlatacak neredeyse başka bir şey bulamazsın. 

    Çıplaklık almış başını götürmüş. Yatakta giymeye hayâ edilen elbiselerle sokaklara çıkar oldular. Sanki sokaktan değil de yatak odalarından geçiyorsun. 

     Bu faiz kurumları neyin nesidir? Kur'an'da Allah'a ve Resulüne savaş açmış demiyor mu bu faiz ile meşgul olanlar için? Sistemin okullarında yetişen nesil cayır cayır kredi çekiyor. 

     Bu ülkede kartel medyası namaz kılan öğrencileri medyalarında sürekli fişlemiyor mıydı? İnsanların Namaz kılmaması için her türlü ifsad hareketini yapmıyorlar mıydı? Peki bunlar neye hizmet ediyor? Tabi ki Cehenneme odun taşımaya. Alın size Kur’an'ın kıyamet sahnesinden bir tablo: 

... Sağ tarafın insanları cennet bahçeleri içindedir, suçlulara sorarlar: Sizi “Sekar” cehennemine sürükleyen nedir? Suçlular cevap verirler: “Biz namaz kılanlardan değildik ve düşkünleri doyurmazdık. (Bâtıla) dalanlarla beraber (biz) de dalardık." (Müddessir, 74/40-45) 

     Namaz kılmama ateşler içinde yanmanın bir sebebidir. Bir kitapta okumuştum, ama eser şuan aklımda değil. Cumhuriyet döneminde memurluk mülakatına gelen insanların dizlerinin arkasına bakarlardı. Eğer orası kırışıksa bu adam Namaz kılıyor diyerek, mülakattan elerlerdi. Namazı engelleyerek milletin Rabbiyle bağını koparıp heva ve hevesine kurban etmek istiyorlardı. Çünkü Namaz kılmayan birini şeytani düzenlerinde daha rahat kullanabiliyorlar. İşte Kur’an'ın bir ayeti:

“Onlardan sonra öyle bir nesil geldi ki, namazı bıraktılar, hevâ ve heveslerine uydular. Onlar bu taşkınlıklarının cezâsını yakında göreceklerdir. Fakat tevbe edip, iman eden ve salih amel işleyen bunun dışındadır. Bunlar ise, cennete girerler ve hiçbir haksızlığa uğratılmazlar.” (Meryem, 19/59, 60.)

     Şuan başımıza bela olan terör kimin yüzünden çıkmış? Kemalizmin ırkçı, kafatasçı politikaları sonucunda ismi ağza alınmaya layık olmayan terör örgütü çıkmadı mı?

    Kumar, fuhuş, zina, çıplaklık, adam öldürme, rüşvet, ırkçılık, Allah'ın helak ettiği kavim olan eşcinsel sapıklık... Bu ülkede bunlar almış başını götürmemiş mi? 

    Örnekleri çoğaltabiliriz, ama fazla da uzatmak istemeyiz. Şunu bilin ki bu ülkede çıkan manevi yangınlar daha büyüktür ve hala bu yangınlar insanlarımızı cayır cayır yakıyor. Bu yangınlar söndürülmeden bu aziz milletin işi çok zor.  Evet değerli kardeşler. Yangın her yeri çoktan sarmış. Alevleri mahşer alanına kadar gidiyor. Bu manevi yangın iki dünyamızı da mahvediyor. Maddi yangınların hesabı az çok yapılır, ama manevi yangınların hesabının telafisi çok zor. Telafisi de tövbe dışında yok. (O da tövbe edilse)

    Cemiyetin imanını kurtarmak çabasında olanlardan olmak duasıyla... 

Ryan Reynold

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *