0

 

Tarsus’ta genç bir kızın vahşice öldürülmesiyle gündeme gelen konulardan biri de genç neslin nasıl olup da bu kadar yozlaştığıdır. Halkı Müslüman olan bir ülkede nasıl oluyor da böyle caniler çıkabiliyor. Kuşkusuz bunun baş nedeni eğitim sistemidir.

Eğitim sistemini masaya yatıralım isterseniz.Bütün toplumların üzerinde en fazla önem verdikleri konuların başında eğitim sistemi gelmektedir. Günümüzde eğitimli insan gücü başlı başına bir değer ifade etmekte, eğitimli insanın ortaya koyduğu nitelikli çalışmalarla adeta toplumlarını başarıdan başarıya ulaştırmaktadırlar. Kendi toplumlarına bir ‘değer’ kattıkları gibi, aynı zaman da bu ‘değer’ ile bütün bir insanlığa da fayda sağlamış olmaktadırlar.

Eğitim sistemimizin başında ‘Milli’ kelimesi olmakla beraber içeriği, dayandığı ilkeler ve amaçladıklarına baktığımızda tamamen ‘Yabancı’ bir sistem ile karşı karşıya olduğumuzu görmekteyiz. İçeriğine baktığımızda Müslüman bir toplum olmamıza karşılık, ateist bir anlayış ile insanları eğitmeye çalışmakta, evrim teorisi saçmalığını ‘bilimseldir’ hokkabazlıkları ile birileri maymunun oğlu oldukları düşüncesini bütün bir toplumumuza yıllardır dayatmaya çalışmaktadırlar.

Dayandığı ilkelere baktığımızda, İslam’ın tevhid inancından tamamen uzak, hatta İslami hiçbir etkenin içinde bulunmadığı yobaz katı laikçi bir anlayış ile bu dindar toplum dinsiz bir şekilde yetiştirilmesi hedeflenmektedir. Bu hedef doğrultusunda İslam toplumumuzu, batı değerleri adı altında, tahrif olmuş, daha ziyade putperest eski yunan kültürünün hâkim olduğu Hıristiyanlık değer yargılarıyla yetişmesini amaçlamaktadır. Zeytin ağacına muz ağacını aşılamak gibi bir şey.

Yıllardır bu toplumun çocuklarına bu ‘yabancı eğitim sistemi’ ile Allah inancının olmadığını, yeryüzünün tesadüfen meydana geldiğini, insanların maymundan türediğini ve illaki Frenkler gibi olmamız gerektiğini dayatıp durdular. İnsanımız okulda, yani eğitim sisteminde kendisine empoze edilen bu ucube bilgiler ile dindar aile ortamında fıtratına uygun öğrendikleri bilgilerin çelişkileri ile büyüdü. Ailesinin ona yalan söylemesi mümkün değildi. Çünkü bütün varlığını ona harcıyor, onun üstüne titriyor ve faydalı bir birey olarak yetişmesini arzuluyor.

Peki, bunca okul, bu kadar masraf, bu öğretmen kitlesi ile bu ‘yabancı’ eğitim sistemin sahipleri ne yapmak istiyor? Niye bu yalanları hakikatmiş gibi inanmamızı bizden bekliyorlar? Niçin sahip olduğumuz kültürümüz sürekli aşağılanıp, bize tamamen yabancı olan putperest batı kültürünün mensubu olduğumuz ısrarla vurgulanmaktadır?

Cumhuriyetin kuruluşundan günümüze, CHP zihniyetini oluşturan bir avuç batı hayranı ittihat ve terraki’cinin içine düştükleri aşağılık kompleksi duygularıyla, bu ülke insanının özünü oluşturan İslam ve İslami değerlerin yok edilmesini amaçladılar. İnsanların özlerinden koparılması ve yeni ‘ucube’ bir ulus inşa etme noktasında batıya verdikleri sözleri ile ve bunun karşılığında aldıkları her türlü destek ile bütün Anadolu halklarının hayatlarını tarumar ettiler, hayallerini, özlemlerini yok ettiler, gelecekleri olan çocuklarının ne idüğü belirsiz maceralara sürüklediler.

 

‘Muasır medeniyet seviyesine ulaşacağız’ teraneleriyle nesilleri peş peşe yok ettiler. Ne kuş olup uçabildiler, ne de deve olarak kalabildiler. Çünkü nefsi ile baş başa kaldığında; Müslüman olduğunu, dinini yaşaması gerektiğini düşünüp durdu. Eğitim sistemin çarkları arasında öğütülmeye başlanınca da maruz kaldığı ecnebi fikirlerin taaruzyla kafası bulanmaya başladı. Yıllardır bu kısır döngü devam etmekte, nice nesiller heba olup gitmektedir. Bu kısır döngü daha ne zamana kadar devam edip duracaktır?

Ryan Reynold

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *