0

 

Kur’an-i Kerim bir hidayet rehberidir. Bu rehberlik ve yol göstericiliği o kadar net, o kadar saf ve durudur ki bu yola tabi olanlar hem bu dünyada bahtiyar ve huzur bulmuşlardır, hem de ahirette Allah u Teâlâ’nın bize vaat etmiş olduğu nimetlerine nail olacaklardır. Yani insanlığın kurtuluşu ondadır.

İndiği ilk günden günümüze kadar, her kim ona tabi olmuş ise, hidayeti bulmuş, hakikati kavramış ve bu hak yolda Allah u Teâlâ’ya ibadet etme erdemine nail olmuştur. Her kim ondan yüz çevirmiş ise bedbaht olmuş, dalalete gitmiş ve Allah (cc)’a ibadet etme nimetinden mahrum kalmıştır.

Kur’an-i Kerimin ilk ayetleri Hz. Peygamber (s.a.v.)’e inmeye başladığında, başta, Müminlerin annesi Hz. Hatice (r.)olmak üzere yakın akrabaları, dostları ve ilk Müslümanlar dediğimiz, o örnek nesil gelen bu vahyi kabul etmiş, hayatlarına uygulamış ve ilk Kur’an neslini oluşturmuşlardır. Çünkü Kur’anın rehberliğine başvuranlar her dönemde örnek nesil olmuşlar, kendilerini, çevrelerini, coğrafyalarını aydınlatmışlar hatta bu neslin sahip olduğu samimiyet ve Kur’ana bağlılıkları çağları aşarak günümüze kadar gelmiştir.

O (Kur’an) güzellik ve iyilik yapanlar için bir hidayet ve rahmettir.”(Lokman/3). Ancak hidayete tabi olanlar, iyilik yapabilir, güzel ve faydalı amellerde bulunabilir. Topluma, aileye ve kişiye iyilik düşünen, onların maslahatı için çalışan ve faydalı amellerde bulunanlar da Âlemlerin Rabbi tarafından rahmet ve bereket ile mükâfatlandırılacaklardır.

İlk Kur’an nesli, nasıl büyük bir azim ve kararlılıkla toplumu aydınlatmışlarsa, aynı şekilde günümüz Peygamber sevdalıları da ferdi bilinçlendirmek, aileyi ihya etmek, toplumu uyarmak ve ümmetin dertleri ile dertlenmek endişesiyle yeni bir Kur’an neslinin ortaya çıkması için uğraşmaktadır. Çünkü bu yeni nesil, Kur’anın rehberliğine inanan, Peygamberine sevdalı yeni bir nesildir. Peygamberimizin (s) sevdasını (tebliğini) günümüze taşımayı, O’nun (s)  ilk etapta yakın çevresinde, daha sonra bütün bir coğrafyasında oluşturduğu Kur’an iklimini, bu yeni nesil de nefislerinde, ailelerinde ve tüm toplumda oluşturmak için gayret göstermektedir.

Zira Peygamber efendimiz (s) bir hadisi şeriflerinde şöyle buyurmaktadır:”Sizin en hayırlınız, Kur’anı öğreteniniz ve öğreneninizdir.” Hadisi şerifin bu düsturu ile hareket eden bu yeni nesil, inşallah zamanımızın örnek Kur’an nesli olacaklardır.

Kur’an hidayettir, aydınlıktır, insanları karanlıklardan nura ulaştırır. Yeni Kur’an nesli de Allah’ın izniyle hidayete ermişlerdir. Ve insanları dünyanın aldatıcılığından, nefsin ihtiras ve isteklerinden, zamanımızın değişik şekillerdeki hile ve desiselerinden, Allah’ın izniyle vahyin aydınlığına çıkaracaklardır.

 

Kur’anına âşık, Peygamberine sevdalı, toplumun sorunlarına duyarlı yeni bir Kur’an nesline ulaşmak dileğiyle.  Allah’a emanet olun.

Ryan Reynold

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *