87

     Dürüst siyaset ve gerçek adalet şiarı ile 19 Aralık 2012'de yola çıkan HÜDA PAR, kirlenmiş siyasete ve siyasilere müspet yönde siyasetin nasıl yapılacağını gösterdi. Siyaseti menfaatine kurban edenlere karşı siyasetin halkın ve hakkın hizmetinde olması gerektiğini dile getirdi. Kişisel menfaatini, halkın menfaatinin üstünde görmedi. Bazı partiler gibi demokrasi, barış sloganı deyip de kendisine oy vermeyenlere silahlarla saldırmadı. Halkına gerçek özgürlük ve hür iradeyi sundu. Kendisini desteklemeyenlere karşı kin beslemedi. Bazıları gibi; kendisine oy veren kötüleri melek, kendisine oy vermeyen melekleri ise şeytan olarak görmedi. İnsan kalitesinin ölçütünü sadece oya bağlamadı. 
     Halkı, kanayan yara haline gelen sorunları üzerinden kandırmadı. Halkın sırtına basarak halka tepeden bakmadı. Halka, yalan dilini kullananlara karşı, dürüst siyaset ile kendini gösterdi. Tarafgirlik, mezhepçilik ve ırkçılık hastalığına kapılmadı. Hak kimden gelirse gelsin destekledi. Onun için bazı insanların kafası bazen karıştı. Onu anlayamadılar. Siz, dün bu partiyi desteklerken bugün eleştiriyorsunuz, dediler. Bilmiyorlardı ki; HÜDA PAR'ın ilkesi şu ayettir: '' Hem iyilik ve takvâ üzerine yardımlaşın, günah ve düşmanlık üzerine ise yardımlaşmayın, hem Allah’tan sakının!'' {Maide-2} HÜDA PAR, hakka taraftardır, menfaate değil. 
     İnsanları, mezhep ve meşrep diye ayırmadı. Ehli kıbleyi kardeş bildi. Ehli kıble dışındakileri ise insanlıkta kardeş  bildi.
     Irkçılık üzerinden siyaset gütmedi. Tüm kavimleri bir kavme kurban etmedi. Allah’ın, tanışasınız diye yarattığı kavimleri, övünme sebebi kılmadı. Kişinin elinde olmayan ve kendisinden kaynaklanmayan şeyleri övünme aracı kılmasına karşı çıktı. Üstünlüğün; makam, mevki, ırk ve mezhepte değil takvada olduğunu benimsedi.
     İçi boşaltılmış adalet sloganının içini gerçek adalet ile doldurmaya çalıştı. Adaletin hiç bir şeye feda edilemeyeceğini dile getirdi. Güçlülerin haklılığını değil, haklıların güçlü olduğunu göstermeye çalıştı. 
     Üye ve gönülleri saldırıya uğramasına rağmen sağduyu dilini terk etmedi. Partinin il ve ilçe merkezleri taşlandı, yakıldı; ama bunlara karşı beddua etmedi. Tıpkı Taif'te cahiller tarafından taşlanan Resulullah{sav} gibi; "Rabbim bu cahil güruhun soylarından hayırlı bir nesil meydana getir. Onları hakka hizmetkâr kıl" dediler. Pire için yorgan yakmadı. 
     Medya baskılarına maruz kaldı. Buna rağmen tüm üye ve gönüllüleri ile kapı kapı dolaştı. Baskıları, azim ve kararlı çalışmaları ile yıkmaya çalıştı. 
     HÜDA PAR, tüm partilerle ülkenin ve halkın menfaati için görüşür. Hiç bir partinin etkisi altında kalmadan kararlarını verir. Kararları istişare ile alınır. Düsturu da: "Sözün tamamını dinleyip en güzeline uyarlar" ilkesidir. Bunu da Kur'an'dan almışlar. "Onlar ki, sözü dinler ve onun en güzeline uyarlar. İşte onlar, Allah’ın kendilerini doğru yola ilettiği kimselerdir. İşte onlar akıl sahipleridir.{Zümer 18}"  
     Bir de HÜDA PAR'ı kendisinden dinleyelim. 
     Hür Dava Partisi’nin amacı: Bilinçli veya bilinçsiz bir şekilde içi boşaltılmış olan ve aslında bizi biz yapan insanî ve İslami değerleri yeniden ihya etmek ve yaşanılır kılmak. 
Toplumu sisteme değil, sistemi toplumun inanç değerleriyle uyumlu hale getirmek. İnanç ve ibadet hürriyetinin önündeki engelleri kaldırmak. Kürt meselesinin adalet temelinde çözümünü sağlamak. Can, mal, din, akıl ve nesil emniyetini sağlamak. Ahlaki yozlaşmaya dur demek. Toplumun temel değerlerini siyasete taşımak ve hâkim kılmak. Toplumun huzur ve barışını sağlamak. Sosyal adaleti sağlamak...
Rabbim, Hak için halka hizmet edenlerin istikametini ve ihlasını muhafaza etsin. 

Ryan Reynold

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *