0


Malumunuz bir seneye yakındır Covid-19 pandemisini yaşıyoruz. Artık hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağı söyleniyordu. Ve gerçekten de artık hiçbir şey eskisi gibi değil. Artık pandemiden önce ve pandemiden sonra, diye ayrımlar yapar olduk.

Kimisi bu pandemiden ders aldı ve bu durumu kendi adına rahmete çevirirken, kimisi de ilahi ikazlara kulaklarını tıkadı ve bu durumu kendisi için bir azaba çevirdi. Ne mutlu onlara ki ilahi ikazı dikkate alıp, musibeti rahmete çevirmişlerdir.

Pandemi süreci hayatımızdan bazı şeyleri aldığı gibi hayatımıza yeni şeyler de kattı. Misal bu sene nisan ayında meydanlar Muhammedi sevdadan mahrum kaldı. İnsanlar meydanlarda Peygamber aşkı için bir araya gelemediler.

Bunun hüznünü hem meydanlar hem de Peygamber (sav) âşıkları gayet hissettiler. Acaba “Siyer Yarışması” olur mu bu sene diye kendi kendimize sorarken, duyduk ki Peygamber Sevdalıları “Online Siyer Yarışması” düzenleyecekler.

Pandemi ile beraber hayatımıza giren “online, çevrimiçi vb.” kavramları, artık Peygamber (sav)’in hayatını öğrenmek ve yüce ahlakını yaşamak/yaşatmak amacıyla yapılan Siyer Yarışması’nda da göreceğiz.

Bu sene yapılacak olan “O’nu Oku, O’nu Yaşa Online Siyer Yarışması” her senekinden çok daha anlamlı ve çok daha fazla önem arz ediyor. Bu anlamda yarışmaya sahip çıkmak ve başta kendimiz olmak üzere etrafımızdaki herkesi bu yarışmaya kaydetmemiz lazım.

Bu sene söz konusu yarışma daha anlamlı ve önemli dedik.

Çünkü pandemi süreciyle beraber, toplumumuz mânen kendini sorgulama fırsatı bulmuştur. Artık bazı şeyleri değiştirmenin ve yeni başlangıçlar yapmanın gerekliliğini herkes anlamıştır. Çünkü direk veya dolaylı olarak toplumun her kesimi bu pandemiden etkilendi.

Ölümü tüm çıplaklığıyla gördük, soğuk nefesini ensemizde hissettik. Adeta toplum olarak sanki ölümü ilk defa keşfettik. İşte manevi anlamda kendimizi, hayatı sorguladığımız ve ölüm gerçeğiyle yüzleştiğimiz bir dönemde Hz.Muhammed (sav)’e olan ihtiyacımızın da farkına vardık bir kez daha.

Böylesi bir atmosferde hele de evlerimize kapandığımız şu zaman diliminde Hz. Peygamber (sav)’in hayatını okumak, gerekirse O’nun (sav) hayatını evimizde, ailemizle ders yapmak bizlere çok büyük faydalar katacaktır.

Bir kez daha toplumun kendini sorguladığı ve maddi, seküler hayat tarzının eleştirisinin yapıldığı şu günlerde, Hz. Muhammed (sav)’in örnek hayatını ve üstün ahlakını topluma reçete olarak sunmak, topluma Çin’den gelen aşıyı sunmaktan çok daha hayatidir.

Çünkü bugün İslam’ın üstünlüğü tekrardan ortaya çıkmıştır, Hatta güneşe rağmen güneşe gözünü kapayanlara dahi bu üstünlük görünmüştür –pandemi ilk başladığındaki Avrupa ülkelerinden gelen görüntüleri hatırlayınız-.

İşte bundan dolayı Peygamber Sevdalıları, mevcut ortam ve şartları göz önüne alarak; halkın da sağlığını tehlikeye atmamak için bu sene Siyer Yarışması’nı online olarak yapacaklarını söylediler.

Açıkçası birçok İslami faaliyetin sekteye uğradığı şu günlerde bu yarışmanın yapılacak olması, Peygamber Sevdalıları’nın Hz.Muhammed (sav)’in mesajını topluma ulaştırmadaki dert, azim ve gayretlerini gösteriyor.

Artık çağın bir gerekliliği ve vazgeçilmezi olan teknoloji ve teknolojik imkânların da bu iş için seferber edilmesi de işin bir başka güzelliği…

Bu anlamda herkesi Online Siyer Yarışmasına katılmaya davet ediyorum. Bilgi için isteyenler peygambersevdalilari.com sitesini ziyaret edebilir.

Selem ve dua ile.

Ryan Reynold

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *