0

 

            Komun; toplumun dinden kaynaklanan tüm değerlerini reddedip hayatı ortak yaşamak olarak tanımlanabilir. Yani toplumu meydana getiren bireyler ortak bir yaşam alanı içinde, hiçbir şeye sahip olmadan, hiçbir özel mülkiyeti kendi kontrolleri altında bulundurmadan bir hayatı kabullenmiş olacaklar.

            Bu görüş aslında ilk bakışta insanın hoşuna giden bir yaşam tarzını önümüze koymakta, hatta bazı “cahiller tarafından da hala yüksek sesle dillendirilmektedir. Komun bir yaşamın özelliklerini şöyle sıralamak mümkündür:

*Toplumu meydana getiren bireylerin hiçbir şekilde özel mülkiyeti olmayacak.

*İnsanlar hayatın her alanını sınıfsız bir şekilde yaşayacak, insanlar arasında eşit gelir dağılımı olacak, hiç kimse başkasında olmayan bir metaya sahip olmayacak.

*Yönetenler ile yönetilenler arasından hiçbir makam ve mevki farkı olmayacak, dahası toplumu meydana getiren tüm bireyler birer işçi statüsünde çalışacak, dolayısı ile işsiz hiç kimse kalmayacak.

*Toplumun “devletin” tüm gelirleri fertler arasında eşit bir şekilde dağıtılacak.

*Toplum hiçbir tabuyu kabul etmeyecek, özellikle dinden kaynaklanan hiçbir “gerici” kanun kabul edilmeyecek.

*Toplumda her şey ortak olacak, aile kavramı gibi insanın hayatının alanını sınırlayan hiçbir yapıya yer verilmeyecek. Hatta aile kavramına kesinlikle yer verilmeyecektir.

*Herkes devlet memuru sıfatı taşıyacak ve herkes gücü yettiğince bir işte çalışacak, ancak kazanan fertler değil her zaman devlet olacak. Herkes kendisine yetecek kadar bir meta ile geçinecekti. (Ancak bu durum hiçbir zaman gerçekleşmeyecek bir durumdu, hatta SSCB de bu durum hiçbir zaman gerçekleşmedi. Polutbüro üyeleri devletin en seçkin kişileri olmuş ve kapitalistlerden daha kapitalistçe bir hayat yaşamışlardır. Bu konuda A.Ş şöyle demektedir: Gerçek komünistin amacı, iyi bir kapitalist olabilmektir.)

            Şimdi başlığa gelecek olursak, aslında komun toplum tarihin hiçbir devrinde kendini iktidarda bulamadı, hiçbir ülkede ve zamanda vaatlerini gerçekleştirme fırsatını elde edemedi, çünkü; vaat ettikleri tamamen hayali isteklere dayanıyor ve insanın fıtratına uymuyordu.

Komun bir hayat SSCB de bile kapitalizme karşı koyup kendine yaşam alanı bulamamışken, hatta bu konuda milyonlarca insanın ölümüne sebep olmuşken, “sadece Sibirya’da sürgünde ölenlerin sayısı milyonlarla ifade ediliyor, hatta komun toplumda kadın da ortak bir meta olduğu için, fuhşu kabul etmeyen yüzbinlerce kadın da ölüm kamplarında katledilmişken.” Neden özellikle bazıları tarafından hala bir yaşam biçimi olarak saf insanların önüne ideal bir yaşam biçimi olarak sunulmaya çalışılıyor.  

Bu sorunun cevabının aslında çok kolay olduğunu biliyorum, ama “komun” bir hayat özlemi içinde olanlar aslında kendileri de savundukları bu aptalca hayat tarzının hiçbir bilimselliğinin ve uygulana bilir bir tarafının olmadığını bildikleri halde, sırf kendi makam ve saltanatlarının korunması amacını güderek, insanları İslam’a karşı daha da cahil ve saldırgan bir duruma sokmak için bu yolu tercih ediyorlar. Çünkü bu batıl düşünce sayesinde özellikle İslam’dan uzak bir hayat yaşayan, hatta İslam’ı hiç bilmeyen gençlerin aldatılması ve başka alanlara kaydırılması daha kolay olacaktır.

Şunu da belirtmekte fayda var ki, bu saçma zihniyeti sözde özgürlük adına, ama özelde de gençleri aldatmak adına ileri sürenler, iş kendi çocuklarının eğitimi ve gelişimine gelince onları en güzel kolejlerde okutmaya gayretten geri kalmıyorlar.

Asıl sözüm gençlere:

 

Gençler; sizleri batıl bir dava uğruna kandırmaya gayret edenlere prim vermeyin, size aşılamak istedikleri “komun” hayat sizin hem dünyanızı hem de ahiretinizi karartmaktan başka bir işe yaramaz. Siz kendinizi bir tek gayeye odaklamanız ve Allah’ın rızasını kazanmaya bakmanız lazım. Geri kalan her şey boş bir hayaldir. Unutmayınız ki bu dünya gelip geçicidir, baki olan hayat ahiret hayatıdır. Başkalarının sizi kandırmasına ve sizin saf duygularınızı kullanarak saltanat sürmelerine müsaade etmeyiniz. Haydi gençler göreyim sizi….

Ryan Reynold

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *