0

Kovid-19 pandemisi bir anda hayatımızı, alışkanlıklarımızı değiştirdi kısmen olsa da bu süreçte normal zamanlarda belki de yapmadığımız birçok şeyi yaptık. Ve her zaman yaptığımız, bizim için hayatın doğal akışının bir parçası olan rutinlerimizi terk ettik/ etmek zorunda kaldık.

Birçok şeyden mahrum kaldık, mahrum kaldıkça kıymetini anladık, Allah Resulü (sav)'nün bazı şeylerin kaybedilmeden önce kıymetinin bilinmesi gerektiğini söylemesi sırrınca.

Sokakta gördüğünüz bir Müslümanı çevirip sorun; bu süreçte Müslümanlar olarak kendilerinden mahrum kalmaktan çokça üzüntü duyduğumuz şeylerin başında cami ve camide cemaat ile kılınan namaz olduğunu söyleyecektir.

Camilerden mahrumiyetimiz ve bir duvardaki tuğlaların birbirine kenetlenmesi misali saf bağladığımız cemaatle namazdan mahrumiyetimizden dolayı bu Ramazan ayını bir başka geçirdik. Buruk bir şekilde geçirdik.

Allah Azimüşşan'a hamd olsun ki uzun bir aradan sonra Cuma namazımızı camilerde, sokaklarda, caddelerde, meydanlarda beraber eda ettik.

Her ne kadar sosyal mesafe kuralları gereği aramıza mesafe koyarak Cuma namazını eda ettiysek de saflarımız hiç olmadığı kadar sıktı.

Bu Cuma namazı bir farklıydı. Hani sıcak bir yaz gününde öğle sıcağında tarlada çalışan bir işçinin, iftar sofrasında içtiği o ilk bir bardak suyun hücrelerine yayılışında verdiği lezzet var ya, işte öyle bir lezzet ile kıldık, öylesine aktı içimize...

Eminim birçoğumuz ömrünün en güzel Cuma namazını kılmıştır. Uzun süre camilerimizden uzak oluşumuzun ardından gelen bu Cuma, bizim için buruk geçen bayramdan sonra bir bayramdı adeta.

Uzun bir aradan sonra şehirlerin meydanlarında Cuma namazında Allah Azimüşşan'ın huzurunda divana durup el bağlayınca, Allah Resulü (sav)'nün Cuma gününü kastederek ''Şüphesiz bu, Allah'ın Müslümanlara tahsis ettiği bir bayram günüdür...'' hadis-i şerifi bir kez daha zihinlerimizde yer edindi.

Görmeye alışık olmadığımız bir şekilde, hayasızlığın kol gezdiği ve istemediğimiz sahnelere şahit olmak zorunda kaldığımız meydanlarımızda bu Cuma Allah Azimüşşan'ın huzurunda kıyama durduk.

Rabbim yüce divanda durup el bağlayışımızın hürmetine meydanlarımızı hayasızlıktan arındırsın ve bu musibeti üzerimizden kaldırsın.

Selam ve dua ile...

Ryan Reynold

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *