0

 

Kutlu doğum mevsimi yaklaşıyor. Bu güzel mevsimin ilk etkinliği denebilecek ‘Siyer Sınavı’ geçen Pazar günü tüm Türkiye genelinde yapıldı. On binlerce Peygamber Sevdalısı gönüllünün katılımı ile gerçekleşen bu sınav maratonu beraberinde bazı ilkleri de getirmektedir. Bu sene Türkiye genelinde dördüncüsü düzenlenen bu sınav, katlanarak artan bir teveccüh ile karşılanmakta ve memleketin en ücra köşesine varıncaya kadar yoğun bir katılım talebi olmaktadır.

Bu siyer sınavı Peygamber efendimizi anmanın yollarından sadece birisidir. Ancak en etkili yöntemlerden birisidir. Çünkü bu sınav için belirlenen bir kaynak eser vardır. Bu eser baştan sona kadar okunmakta, hatta bazı katılımcılar bu kaynak eserle yetinmeyerek başkaca eserleri de okumakta, tetkik etmekte, bilgileri karşılaştırmakta ve en kutlu insan olan Hz. Resulallah (sav)’in hayatını, mücadelesini ve biz ümmetine olan mesajlarını açık bir şekilde öğrenmektedir.

Bu siyer sınavının, bizim için esas önem arz eden yönü de, Peygamber efendimizin hayatının, en etkili ve istifadesi en uzun sürecek bir şekilde kavranılmasıdır. O’nun hayatı kavranmadan bugünkü karanlık ve zulüm düzenlerinin insanlık dışı uygulamaları, mazlum insanlar üzerinde gerçekleştirdikleri katliam ve talanlarını durdurmak mümkün olmayacaktır.

Çünkü Peygamber efendimiz, geldiği dönem itibariyle her türlü zulmün aleni bir şekilde gerçekleştiği, her türlü kötülüğün normal bir yaşantı olarak algılandığı o karanlık ve zulüm asrını, nasıl ki vahiy doğrultusunda, özverili ve büyük meşakkatlerle ‘Asrı Saadet’e dönüştürdü. Aynı şekilde bugünkü zulüm düzenlerinin insanlık dışı uygulamaları da, ancak Peygamberi bir aşk ve heyecanla ve O’nun sünneti takip edilerek karşı çıkılabilir ve zalimler Peygamberi bir azim ve kararlılıkla devrilebilir.

Bunu gerçekleştirmenin tek yolu da, ancak O’nun hayatını yani siyerini tam olarak öğrenmekle ve bir mümin olarak hayatımıza tatbik etmekle mümkün olabilir. İşte ‘Kutlu Doğum Siyer Sınavı’ böyle ulvi bir gayeyi gerçekleştirmek için atılan çok değerli adımlardan bir tanesidir. Bu ulvi gaye her yıl artan bir heyecanla halkımız tarafından daha bir fark edilmekte ve ‘Peygamberini öğrenmenin’ yollarından biri olan bu siyer sınavına daha arzulu bir şekilde iştirak etmektedir.

Peygamber Sevdalıları Platformunun geleneksel hale getirdiği bu siyer sınavı, aynı zaman da Peygamber efendimizin hayatımıza, gündemimize ve sevdalarımıza daha etkin bir şekilde girmesine vesile olmaktadır. Onu öğrenmenin asli gayemiz olduğu bilincini bize kazandırmaktadır. Onun sünnetini yaşamanın izzet ve şerefini bize yeniden hatırlatmaktadır. Onunu ümmetinin bir ferdi olmanın onur ve erdemini haykırmanın azim ve kararlılığını bize göstermektedir.

 

Peygamber efendimizi bize hatırlatan bu siyer sınavı ve diğer tüm etkinliklerin artarak devam etmesini ve daha büyük kitlelere ulaşmasını temenni ediyorum. Bu siyer sınavının düzenlenmesinde emeği geçen herkesin, sınava katılarak Peygamber efendimize sevgi ve muhabbetlerini ortaya koyan tüm halkımızın Efendimizin şefaatine nail olmalarını diliyorum.

Ryan Reynold

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *