0


Seçimler yaklaştığında sanırım seçmenin aklına gelen ilk şey, adayların ütopik ve adeta insanların aklıyla alay edercesine yapılan ve seçim sonrasında ise unutulan vaatlerdir. Bir diğeri ise, seçim takviminin son bir ayında değişen, farklı yüzlerle, kendisinde olmayan vasıflarla tanıtılan ve öne çıkan aday profilleridir. Çünkü o güne kadar halk adına halkın menfaati için hiçbir çabaları olmamıştır. Seçim arifelerinde ise her bir etkinlikte, halkın yoğun olduğu ortamlarda, halkın hüzün ve neşe günlerinde yanlarında olmak ve durumlarına sahiplenmek şeklinde kendilerini göstermek için çaba gösteriyorlar.  Bu tavır ve tutumları da etik ve dürüst bulmuyoruz. İstiyoruz ki halkın idaresine talip olanlar, sürekli halkın maddi ve manevi kazanımları için uğraş içerisinde olsunlar. Yani idare talebinde olanlar halkın sırtından kazanan değil, halka kazandıranlar olsun istiyoruz.

Batman'da bazı parti ve adaylar, seçmeni adam yerine koymayıp hizmet anlamında bir söz verme gereği bile duymuyor (çünkü irade ve beynine ipotek koymuş) ve seçilmiş durumda olduğu halde isimleri dahi bilinmiyor.

Halkımız, kendine hiçbir değer vermeyip, adeta '' sen benim ideolojimin esirisin'' diyen ve şu ana kadar; ‘’siz bu hizmete layıksınız’’ demeyen aday ve partileri sahiplenirse, kendisi geleceğine bu şekilde karar verir ona diyeceğimiz yoktur. Bu, bizim açımızdan bardağın boş tarafıdır ilgilenmiyoruz.

Proje ve vaatlerle halkın karşısına çıkan, ki olması gereken de budur. Halkımız adına, verilen vaatlerin takipçisi olacağız. Verilen hiçbir vaadi ve projeyi ütopik, afaki ve gerçek dışı görmek istemiyoruz. Çünkü şehrimiz ve insanımız her güzel ve büyük projeyi hak ediyor. Batman bulunduğu şu anki durumdan şehirleşme, modernleşme, kalkınma, temizlik, geniş caddeler, alt üst geçitler, bol su ve yeşilliğe sahip mesire alanları, alt ve üst yapı, suhuletle akan trafik, bol ve kolay araç park yerleri, vb. hususlarda çok daha iyi ve güzeline layıktır. En güzel proje ve hizmeti hakkediyor ve hasretini çekiyor.

Şu ana kadar Batman'a ve insanımıza bu değer hakkı ve layıkıyla verilmemiştir. Bundan sonra verilmesi için bu proje ve verilen vaatlerin ve de Batman'ımıza kazandırılması gereken güzellikleri kendimiz ve halkımızın talebi olarak dillendirip takibini yapacağız. Böylece siyaseti ve siyasetçiyi büründüğü itibarsızlık durumundan kurtarmaya çalışacağız. Tabi ki siyasetçinin de bunun için irade göstermesi gerekir.

Bu güzelim şehre ve insanına daha fazla kaybettirmeye kimsenin hakkı yoktur.

Güzel, nezih ve modern bir şehirde huzurlu, güvenli ve değerleriyle bütünleşmiş bir hayata sahip olmak dileğiyle, Allaha emanet olunuz.

Ryan Reynold

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *